Sub acoperirea ,,necesității” coliției, dinozaurii politici luptă pentru cleptocrații din partide

Sub acoperirea ,,necesității” coliției, dinozaurii politici luptă pentru cleptocrații din partide

De ce este nevoie de o lege corectă, care să apere avertizorii de integritate, ne-a demonstrat-o un bulgar care a avut acces la documentele Eurohold pe care le-a pus la dispoziție ziarului Libertatea. Așa s-a demonstrat că gulerele albe de la Euroins au complotat să scoată ilegal bani din țară, să dea un tun pieței de asigurări.

Faptul că legea noastră privind avertizorii de integritate a vrut literamente închiderea gurii acestora nu numai că nu ne face cinste, dar pune sub semnul întrebării onestitatea alianței Nicu&Marcel din Parlament.

Nu toți senatorii și deputații pot fi acuzați că sunt niște agenți de influență ai celor ce urmăresc devalizarea banului public, dar sunt în PSD și PNL niște figuri sinistre, niște căpușe cu alt program decât al partidelor. Iar ei trăiesc nu doar din banii celor ce gândesc la cum vor trage pe turta lor bani din PNDL și PNRR, ci profită de faptul că liderii coaliției, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au o agentă proprie uluitor de asemănătoare cu a lor.

ADVERTISING

Acești dinozauri politici demult trebuiau să ia calea pensiilor speciale sau să fie trecuți la cele neînsemnate, precum indigerabilul Florin Iordache, dar trebuie să recunoaștem că nu are și nu va avea cine să o facă.

Este adevărat că lumea nu mai iese în stradă, nu mai protestează în Piața Victoriei, deși asaltul asupra statului de drept este mai concertat și mai concentrat ca pe vremea lui Dragnea. O dovedește saga privind pragul abuzului în serviciu, urcat la 250.000 de lei, după o noapte de taină a liderilor coaliției petrecută la Vila Lac.

Ideea că Nicu&Marcel s-au folosit de această lege ca să mai scadă presiunea publică pe legea pensiilor mi se pare un scenariu prea dens având în vedere abilitățile politice ale celor doi conducători. Cum la fel de adevărat este că, dacă publicul nu are un țap ispășitor în coarnele căruia să-și verse năduful, el poate fi păcălit ușor mutând piese ale întregului spre o linie de sosire știută de păpușari.

Asta din cauză că lumea ce a ieșit atunci în stradă ca să lupte cu Dragnea era neomogenă, era bântuită de căprăriile minore legislative cu care nu era de acord. Lumea de atunci nu era un monolit politic, ci un caleidoscop de nemulțumiri care s-a adunat la proteste într-o zodie fastă.

Acum asta fac păpușarii din partide care doresc îndulcirea până la diluare a legilor penale, în vederea asaltului național partinic asupra banului european. Mută câte o bucățică iliberală sau imorală de lege înainte, cât pot de înainte, către granița care va face banii din PNRR ,,comestibili” pentru cleptocrația de partid.

O singură teamă au băieții, privirea de vultur a birocraților UE. Au reușit să bramburească legea avertizorului de integritate îndestul ca să facă din orice tentativă de dezvăluire a unui posibil rapt o chestiune minoră.

Au cedat în fața avertizării LKC și au propus un prag de 9.000 de lei la abuzul în serviciu, nu că va rămâne așa, dar în Parlament un dinozaur politic ca Fenechiu va putea crește acel prag pentru vot. Și se tem de respingerea fățarnicei legi a pensiilor de către comisia UE ca dracul de tămâie.

Poate vor fi siliți să retracteze, să renege, să refacă legea pensiilor speciale, dar vor trage cu dinții de ea ca să nu fie în totalitate corectă. În acest timp vor mai trece prin Parlament gâlme precum legea avertizorului de integritate sau cea a abuzului în serviciu.

Domnul Predoiu pregătește noi legi ale penalului și nu sunt vești bune dinspre Ministerul Justiției Cleptocraților lor.

În paralel se pare că pregătesc alegeri anticipate ca să-și conserve puterea, cu minciuna că numai astfel pot împiedica ascensiunea AUR. Nu o pot împiedica pentru că cei dezamăgiți de PNL+PSD=LOVE vor vota cu AUR, iar procentele acestui partid vor crește. Asta a reușit noul USL al domnului Iohannis, să ofere un teren de joacă iliberală reprezentanților cleptocraților din cele două partide.

Un singur lucru nu înțeleg: dacă se pregătesc atât de intens să prăduie PNRR, de ce se opun chestiunii cu pensiile speciale? Doar fiindcă sunt capabili să înțeleagă că o lege a pensiilor bazată pe contributivitate ar elibera electoratul captiv al pensionarilor din plasa PSD? Pentru că asta e miza blocării reformei, nu sunt cei 10.000 de speciali și nu sunt cei 180.000 de militari, sunt cei 5 milioane de alegători care s-ar simți eliberați dacă legea nu ar mai depinde de bufeurile PSD.

Vor urma vremuri strașnice, în care cleptocrații noștri autohtoni și supra-naționaliști vor intra pe curs de coliziune cu birocrații UE.

De obicei, într-o astfel de confruntare, câștigă de obicei birocrația europeană, mai ales că noi nu avem un Viktor Orban care să lupte cu șanse de reușită împotriva regulilor. Dar asta nu va împiedica grupul dinozaurilor politici să tulbure apele politicii interne cât mai mult, pentru ca pescarii ce-i plătesc să aibă vreme să lanseze la apă năvoadele aducătoare de bani și să și le scoată până să vină LKC să ancheteze câți pești din bancul național au fost aruncați pe mal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇