Aude Pandele zăngănit de cătușe?

Aude Pandele zăngănit de cătușe?

Primitiv, cu tușe grobiene, ridicol mai mereu, furibund, schimonisit de ură, Florentin Pandele a invadat ecranele României TV și Realității TV, 6 ore continuu, cu un discurs victimizant, pe alocuri delirant, în primul rând împotriva conducerii PSD, trecută și prezentă, pentru că ar fi trădat-o pe Gabriela Firea, dar și împotriva media care ar fi linșat-o.

Era de așteptat ca prăbușirea să fie greu de digerat. Deodată, Gabriela Firea s-a trezit fără nimic: nicio funcție în partid, afară din Guvern, nicio perspectivă politică. Chiar și așa, rămâne stranie această ofensivă a soțului îndurerat de nedreptate la 4 zile după ce dna Firea a rămas fără nimic.

ADVERTISING

În plus, de–abia se mutase discuția și spre alți actori ai scandalului azilelor, din partea PNL, că ieșirea disperată a lui Pandele a readus în prim plan figura dnei Firea, lăsată oarecum în pace în ultimele zile, după ce a demisionat din toate funcțiile.

Nu trebuie să fii un geniu al comunicării ca să știi că într-o astfel de situație ideal e să lași lucrurile să schimbe direcția și să mai stingă din reflectoare. Explicația acestei ieșiri oarecum ilogice ar putea să țină mai degrabă de evoluția anchetei penale în dosarul azilelor, cea care ar putea să aducă probleme cu mult mai mari decât cele politice actuale.

Dincolo de victimizarea, pe alocuri delirantă, în care îl acuza inclusiv pe Sebastian Ghiță tocmai la România TV, spre stupefacția lui Victor Ciutacu, Florentin Pandele a ținut să afirme de mai multe ori că Gabriela Firea e terminată politic și nu va mai candida la nicio funcție. “Nu suntem atât de proști încât să credem că singuri putem învinge sistemul și media. Gabriela nu-și mai dorește nicio funcție, se va ocupa de creșterea copiilor noștri”, a urlat dl Pandele.

Ștefan Godei, omul de încredere al cuplului Firea-Pandele, este în arest preventiv, un loc care stimulează memoria și disponibilitatea de a povesti. Că are sau nu ce povesti despre familia Pandele, dincolo de ceea ce este deja public, că va spune unde se duceau 70% din banii încasați de azilele groazei din Voluntari, rămâne de văzut.

În general, perspectiva multor ani de pușcărie, și nu văd cum Ștefan Godei ar putea avea alta în fața ochilor, pune o mare presiune pe loialitate.

În plus, a aflat Godei din pușcărie că Gabriela Firea a devenit irelevantă politic. Ce ajutor mai poate aștepta de la ea? Nu mai bine se ajută singur, cât mai poate și cum poate?

Așadar, este dl Pandele disperat, pentru că disperare era starea pe care o afișa pregnant, pentru că aude zăngănit de cătușe și încearcă să transmită că Gabriela Firea nu mai are ambiții, nu mai vrea nimic politic, deci poate fi iertată? Vom vedea.

Dar cazul acesta rămâne, cert, unul școală, care ar trebui studiat de orice om politic. Generic, la fel ca în cazul Udrea, este despre pierderea minților. Când ascensiunea e prea rapidă și fără fundament, când nu e creștere, ci gonflare, primul care se expandează e capul până acolo unde pierde contactul cu realitatea și capătă certitudinea invincibilității. Atunci începe, de fapt, sfârșitul a cărui consumare devine doar o chestiune de timp.

Și, mai e ceva de reținut, puține greșeli sunt mai toxice și perverse decât minciuna. Da, poate fi un prim reflex de fugă, dar este unul letal. Pentru că în criză chiar și cea mai mică minciună, cea mai mică inexactitate este ca un glonț în cap.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇