După ce și-a făcut curat în guvern, PSD așteaptă și alte demisii: Pe listă sunt Turcan și Pandele

După ce și-a făcut curat în guvern, PSD așteaptă și alte demisii: Pe listă sunt Turcan și Pandele

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că ministrul Culturii, Raluca Turcan, este cea care, atunci când a fost ministru al Muncii, a avizat azile ale groazei și ar trebui să facă un pas în spate, după modelul Gabrielei Firea și al lui Marius Budăi.

”În plan politic, domnul Budăi şi doamna Firea şi-au făcut analizele şi au decis să îşi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale grozei, ar trebui să facă un pas în spate, este un gest de demnitate politică.

ADVERTISING

Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit al groazei la sfârşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, după şedinţa conducerii partidului.

Lucian Romaşcanu a mai spus că ”până la domnul Budăi sunt vreo patru sau cinci paliere de decizie, la fel şi în cazul doamnei Turcan, domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan... nu”.

Întrebat dacă şi ministrul Culturii ar trebui să demisioneze, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Haideţi să vedem toate documentele, eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici demisia doamnei Firea, ca să fie foarte clar. Aş dori să văd toate documentele de la Ministerul Muncii, le-am solicitat, să vedem ce implicări sunt ale celor care au condus Ministerul Muncii”.

ADVERTISING

Romaşcanu îl vizează chiar şi pe Pandele

”Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinţi ale investigaţiilor de la azilele groazei, toată zona extra PSD a fost extrem de vocală.

Nu mai vorbim de zona USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominic Fritz la fel, la Consiliul Judeţean Ilfov, la fel. Dacă suntem egali în faţa poporului şi a populaţiei, prin deciziile pe care le luăm, haideţi să fim egali până la capăt”, a mai spus Romaşcanu.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost întrebat dacă şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele, ar trebui să îşi dea demisia. ”Este vorba despre toţi cei care au avut un impact sau o responsabilitate politică în zona respectivă. A fost menţionat ca şi alţii care sunt în zona de decizie politică şi administrativă, care au avut impact asupra desfăşurării activităţii în aceste azile, ar trebui să facă un pas în spate”, a arătat Romaşcanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇