PSD a decis. Cine sunt cele două femei propuse ministru

PSD a decis. Cine sunt cele două femei propuse ministru

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor, a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii.

La Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Decizia a fost validată, luni dimineaţă, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD şi anunţată de Marcel Ciolacu.

”Sunt două doamne cu activitate politică și în Parlament. Doamna Bucura Oprescu este președinta Comisiei de Administrație din Parlament și cu o experiență clară în această zonă.

ADVERTISING

Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă, a fost și secretar de stat la MAE, este și preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor”, a declarat Ciolacu.

BUCURESTI - CAMERA DEPUTATILOR - COMISIA DE INVATA
Natalia Intotero - Foto: Inquam Photos / George Călin
BUCURESTI - PALATUL VICTORIA - CONFERINTA - 7 MAR
Simona Bucura Oprescu - Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Marcel Ciolacu la sediul PSD - 17.07.2023

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu, președintele #PSD, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 16 iulie 2023

Gabriela Firea şi Marius Budăi, ambii de la PSD, au demisionat, săptămâna trecută, în contextul scandalului legat de tratamentul inuman la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

ADVERTISING

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇