Vasile Bănescu (BOR) spune că a fost sunat de mai multe ori de Pandele: Nu am ce să vorbesc

Vasile Bănescu (BOR) spune că a fost sunat de mai multe ori de Pandele: Nu am ce să vorbesc

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a fost sunat de mai multe ori de primarul din Voluntari, Florentin Pandele, după ce a postat pe Facebook un mesaj în care vorbea despre vinovații de ororile din azilele groazei.

Bănescu a declarat la Digi24 că a fost sunat de mai multe ori de pe un număr necunoscut și nu a răspuns la telefon. A primit apoi de pe acest număr un mesaj în care i se spunea că este vorba despre primarul din Voluntari.

Florentin Pandele a insistat și i-a trimis mai multe mesaje și o fotografie.

ADVERTISING

”Am primit niște apeluri, chiar după ce am postat prima mea reacție pe Facebook, de la un număr necunoscut. Nu răspund în general la numere necunoscute, dar atunci nici n-am putut. Și am găsit ulterior un mesaj de la acest număr pe WhatsApp în care mi se spunea că e vorba de domnul Pandele, care a încercat să mă sune.

N-am vorbit la telefon. Eu nu l-am sunat înapoi, pentru că nu am ce să vorbesc și am trimis un mesaj în care am spus că textul meu vizează, din punct de vedere creștin, atrocități consumate concret în niște azile de bătrâni pe care le-am văzut la TV. Și am luat atitudine. Și am denunțat răul care se consumă prin intermediul unor persoane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu e treaba mea să identific aceste persoane. Acesta a fost mesajul pe care l-am trimis. Și cred că mi s-a trimis o imagine cu un televizor pe care rula Digi24 și unde era titlul: BOR atacă dur, nu mai știu, dacă familia sau pe altcineva”, a declarat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Românea subliniat că reacțiile sale în online au fost animate de un impuls personal.

„Reacțiile mele au fost animate de un impuls personal. Am văzut-o pe mama mea, l-am văzut pe tatăl meu, care s-a stins acum 3 ani tot pe un pat de suferință. N-ai cum să nu te gândești la cei apropiați ție, iar în calitate de creștin nu ai cum să nu te gândești la aproapele tău”.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a comentat, joi, cruzimea cu care au fost trataţi bătrânii din centrele aflate în ancheta DIICOT şi precizează că maltratarea acestora este manifestarea Răului absolut.

Deși nu menționat vreun nume, mesajul său a fost interpretat ca un atac la adresa Gabrielei Firea.

”Să spui că nu ştii ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferinţe inimaginabile, deşi eşti căţărat suficient de sus încât să poţi vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit ”Doamne ajută” e proba supremă de abjecţie şi cinism. Creştinismul afişat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii şi confiscată antihristic de persoane adânc dedublate”, a scris Bănescu pe Facebook.

El a precizat ulterior că mesajele pe care le-a postat despre ororile din azilele groazei au fost scrise în nume personal și nu reprezintă poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române, care „se pronunță prin comunicate oficiale emise de Biroul de Presă, nu prin mesaje private”.

Marți, Pandele l-a atacat dur pe Vasile Bănescu și a spus că nu crede că vorbește fără încuviințarea patriarhului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇