În numele soției. Pandele îl atacă dur pe Vasile Bănescu (BOR) și nu crede că vorbește fără încuviințarea patriarhului: Fiecare fariseu pe limba lui piere

În numele soției. Pandele îl atacă dur pe Vasile Bănescu (BOR) și nu crede că vorbește fără încuviințarea patriarhului: Fiecare fariseu pe limba lui piere

Cum dovezile care arată că ştia ce se întâmplă în azilele groazei se adună, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, devine din ce în ce mai nervos şi îşi revarsă nervii asupra lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii.

Pandele este furibund la adresa omului BOR pentru că şi-a permis să o critice voalat (fără nume şi prenume) pe soţia sa, Gabriela Firea (ministrul Familiei), prinsă în încrengătura de rude, cunoştinţe şi prieteni, care a fost dezvăluită odată cu ancheta despre azilele groazei.

ADVERTISING

Pandele a ajuns să îl acuze pe Bănescu că îl sprijină pentru încă un mandat pe Nicuşor Dan sau că se va ralia și altor cauze, cum ar fi împotriva familiei tradiționale.

Cum Bănescu a subliniat în luările sale de poziţie că nu vorbeşte în numele BOR, Pandele se întreabă dacă tăcerea patriarhului nu este semn de încuviinţare a ceea ce spune purtătorul său de vorbe.

În acest sens vă invităm să citiţi analiza Se va lăsa Biserica încă o dată redusă la ordine politice? Consemnul dintre Ciolacu și BOR

Iată ce scrie pe Facebook Florentin Pandele:

ADVERTISING

"Fiecare fariseu pe limba lui piere.

La noi în popor, pe lângă atâtea proverbe, care mai de care mai sugestive, există și o zicere cum că „dă ca surda-n tobă”…

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituție independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituție”, și-a descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia, înveșmântat în straie #rezist, dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici!

ADVERTISING

La prima vedere, ai putea zice că s-a trezit cetățeanul vigilent și revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisă, vorbită și vizualizată din România.

În cel mai creștin spirit cu putință, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media (Gabriela Firea - n.red.), aliniindu-se unei „armate” care acționează concertat și neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”.

Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericească), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare, și în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia și altor cauze, împotriva familiei tradiționale, a propriei credințe și, de ce nu?, împotriva Patriarhului.

Pe mările și oceanele lumii, am navigat alături de tot felul de oameni. De la unii am avut multe de învățat, de la alții am avut de ce mă feri. Acum însă nu pot să nu mă gândesc cum de peste 2.000 de ani diverși farisei se chinuie să dărâme Biserica lui Hristos, iar simplii credincioși li se împotrivesc din toate puterile, cu spor!

Îmi închei această replică cu doua proverbe (tot românești):

„Cine sapa groapa altuia, cade singur în ea”! Probabil că justițiarul-trompetă își dorește ca actualul primar general să mai stea cel puțin încă un mandat, convins fiind că acesta va „deturna” fondurile de la ONG-urile hashtag-iste către B.O.R. (ce glumă bună, nu?)

"Nu mor caii când vor câinii”, deși Dinamo București a făcut istorie în fotbalul romanesc!

Doamne, iartă-mă, dacă am căzut în păcat!"


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇