Două zile de controale în azile: 11 au fost închise, alte 25 au activitatea suspendată

Două zile de controale în azile: 11 au fost închise, alte 25 au activitatea suspendată

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a controlat, luni şi marţi, 998 de servicii sociale, 11 dintre acestea fiind închise, în timp ce în cazul a 25 activitatea a fost suspendată.

Astfel, în Bucureşti au fost închise patru servicii sociale, în judeţul Constanţa două şi în judeţele judeţul Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Satu Mare câte unul.

De asemenea, în urma verificărilor au fost suspendate 11 servicii sociale în Bucureşti, şapte în judeţul Giurgiu, câte două în judeţele Ilfov şi Timiş şi câte unul în judeţele Arad, Constanţa, şi Vâlcea.

ADVERTISING

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercurea trecută, că s-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni, după ce aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din judeţul Ilfov, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile. Acestea erau supuse la tratamente inumane ori degradante, erau exploatate prin muncă neremunerată prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

ADVERTISING

Procurorii DIICOT au solicitat miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a 24 de persoane implicate în exploatarea bătrânilor cu dizabilităţi din cele trei azile din Voluntari.

"Am discutat cu doi miniştri, cred că se impune un control al statului român la toate căminele de bătrâni. Deja s-a dispus acest control", a declarat Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇