Sora lui Babasha îi sare în apărare: Dacă în Europa avem o reputație proastă, voi nu ați făcut altceva decât sa o întăriți

Sora lui Babasha îi sare în apărare: Dacă în Europa avem o reputație proastă, voi nu ați făcut altceva decât sa o întăriți

Sora cântărețului de manele Babasha, huiduit când a cântat miercuri seara la primul concert Coldplay din Bucureşti, sare în apărarea fratelui său.

Într-o postare pe Facebook, Bianca Babașa scrie că nu este prima dată când se confruntă cu ura, discriminarea și rasismul.

”Am zis sa scriu și eu câteva lucruri care-mi trec azi prin minte.. Credeți ca tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care sa facă față rasismului, discriminării și urii voastre. Nu-i nimic, asta nu este prima dată când ne lovim de așa ceva.

ADVERTISING

Eu și fratele meu muncim pe rupte ca să reușim ca oameni, muncim cu oameni și pentru oameni, prin muzică, teatru, artă, implicându-ne in comunitățile noastre”, a scris Bianca Babașa pe Facebook.

Tânăra spune că petrece zeci de ore cu tineri din comunități marginalizate, lucrează și vorbește cu copii și tineri despre curaj, ii învață despre empatie, prietenie, exprimarea liberă şi căutarea potențialului lor artistic.

Bianca s-a întors recent dintr-o vizită de studiu din Norvegia, unde a învățat despre drepturile omului și ale femeilor.

ADVERTISING

”De câțiva ani mă implic in mediul social, m-am întors recent dintr-o vizită de studiu din Norvegia unde am mers sa învăț despre drepturile omului, despre drepturile femeilor, despre tineri, într-o țara care funcționează pe concepte ca încredere, sustenabilitate și comunitate”, subliniază tânăra.

”Nu luptăm cu oameni ca voi, cu răutăți”

Vlad Babașa este un artist, spune sora acestuia, nu doar prin ceea ce face, ci și prin felul in care gândește, bunătatea și talentul lui.

ADVERTISING

”Fratele meu și-a descoperit pasiunea de mic, și-a dat seama de la o vârsta foarte fragedă de iubirea pentru muzică, de impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor. A studiat câteva instrumente și a apoi a ales să fie solist, să compună, să își scrie singur muzica și a ales să facă asta cu bucurie și cu sufletul curat, să muncească să fie din ce in ce mai bun.

Eu și fratele meu nu luptam cu oameni ca voi, cu răutăți, nu ne dorim succesul cu orice preț. Muncim la noi, la limitele noastre, cu fricile si cu propria persoană, pentru ca ne-am dat seama că lupta nu e cu ceilalți, ci cu noi înșine, ghidați de Dumnezeu.

Voi ce ați realizat in viața? Ce vă place, ce nu vă place? Va cunoașteți pe voi? Conștientizați viața din voi? După ce va ghidați? Eu înțeleg ca nu v-ați așteptat la acest moment, dar dacă in Europa avem reputația proasta pe care o avem, voi nu ați făcut altceva decât sa o întăriți”, spune Bianca Babașa.

Tânăra își încheie postarea cu un mesaj pentru fratele său: ”Vlad Babaşa ești cel mai bun frate de pe pământ şi te iubesc mult de tot!”

Potrivit paginii sale de Facebook, Bianca Babașu a absolvit U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" Bucureşti și are diplomă de master în arta actorului la aceeași universitate.

Lucrează la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și a fondat Monoludens Bacău, concurs de monologuri pentru amatorii de teatru din Bacău.

Citiți și două opinii pe această temă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇