Miliardarii și vedetele care o susțin pe Kamala Harris: Încep să curgă banii, vor veni și voturile

Miliardarii și vedetele care o susțin pe Kamala Harris: Încep să curgă banii, vor veni și voturile

Kamala Harris a primit deja un important sprijin politic. În mai puțin de 24 de ore de la anunțul de retragere al lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă, și-a asigurat susținerea a suficienți delegați pentru a obține nominalizarea democraților. Acum încep să vină și banii.

La o săptămână de când Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat și a propus-o pentru nominalizare pe Kamala Harris, banii curg în conturile campaniei sale. Ba a depășit chiar recordul de donații înregistrat într-o singură zi, ajungând la 81 de milioane de dolari, scrie Business Insider.

Aleasa lui Biden primește acum și susținerea unor miliardari și lideri ai sectorului de afaceri din Statele Unite. Publicația citată prezintă câteva nume importante din sectorul financiar, care o sprijină în cursa pentru Casa Albă:

ADVERTISING

George Soros și Alex Soros

Alex, fiul legendarului investitor George Soros și conducătorul companiei de investiții Soros Fund Management, a făcut apel la democrați să se adune în jurul Kamalei Harris. "E timpul ca toți să se unească în jurul Kamalei Harris și să-l învingă pe Donald Trump. Ea este cel mai bun și cel mai calificat candidat pe care îl avem. Trăiască Visul American!", a scris el, pe X.

Un purtător de cuvânt al miliardarului George Soros a spus pentru Wall Street Journal că acesta o susține pe Harris.

Melinda French Gates

Cunoscută pentru activitatea sa filantropică, Melinda Gates a susținut-o public pe Kamala Harris.

"Sunt mândră să o susțin pe vicepreședintele Harris. În anii ei de activitate la Casa Albă a dovedit că știe cum să conducă în timpul crizelor luptând pentru schimbarea de care avem nevoie", a scris fosta soție a lui Bill Gates într-o postare pe X.

ADVERTISING

Sheryl Sandberg

Fosta directoare executivă a companiei Meta a anunțat luni, într-o postare pe Instagram, că este încântată să o sprijine pe Kamala Harris.

"@kamalaharris a făcut istorie o dată - devenind prima femeie de culoare și originară din Asia de Sud-Est care ajunge într-o astfel de funcție și o va face din nou în noiembrie", a scris ea.

"Este un lider desăvârșit, o susținătoare feroce a drepturilor la avort și cel mai puternic candidat pentru a conduce țara noastră", a adăugat ea.

Reed Hastings

Cofondatorul și fostul președinte al Netflix sprijină campania Kamalei cu 7 milioane de dolari. Deși nu a trecut în tabăra Kamalei imediat după anunțul retragerii lui Biden, el a declarat pentru The Information că este cea mai mare donație pe care a oferit-o vreunui candidat.

ADVERTISING

Ron Conway

Investitorul supranumit "Super îngerul din Silicon Valley" o consideră pe Kamala "o luptătoare, un lider și avocat al ecosistemului tehnologic".

"Comunitatea tehnologică trebuie să se adune pentru a-l învinge pe Donald Trump și a salva democrația noastră unindu-se în spatele vicepreședintelui @KamalaHarris ca nominalizată a Partidului Democrat la președinție", a scris investitorul, pe X.

George Clooney, John Legend și Amy Schumer sunt de partea Kamalei Harris

Pe lângă bani pentru campania electorală, Kamala Harris a obținut și sprijinul unor celebrități din showbiz, ceea ce i-ar putea aduce voturi în plus în alegeri.

Starul hollywoodian George Clooney, unul dintre primii mari susţinători ai democraţilor care i-au cerut lui Joe Biden să se retragă din cursă, a anunţat într-o declarație difuzată marţi că o susţine pe Kamala Harris în campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Actorul George Takei, cunoscut pentru rolul din serialul "Star Trek", i-a îndemnat pe americani să-şi unească forţele în sprijinul Kamalei Harris, notează DPA, citată de Agerpres.

Actriţa Jamie Lee Curtis a scris pe Instagram că vicepreşedintele Harris este "de încredere". "Ea este de încredere şi verificată şi este o susţinătoare intransigentă a drepturilor femeilor şi a persoanelor de culoare, iar mesajul ei este unul de speranţă şi de unitate pentru America într-un moment de mare divizare naţională'', a adăugat vedeta.

Cântăreţul John Legend, câștigător al mai multor premii Grammy, a îndemnat pe Instagram publicul american să o aleagă președinte pe Kamala Harris. "Este pregătită pentru această luptă, iar eu sunt entuziasmat să o ajut în orice fel pot", a scris el pe X.

Sheryl Lee Ralph, vedeta din serialul TV "Abbott Elementary", care a participat, alături de alte celebrităţi, la o strângere de fonduri pentru Joe Biden cu doar câteva săptămâni în urmă, a publicat o fotografie în care apare alături de Harris. Imaginea este însoţită de mesajul următor: "Preşedintele Biden şi-a anunţat susţinerea pentru Kamala Harris".

Cântăreaţa Katy Perry a răspuns la anunţul lui Biden cântând un fragment din melodia pe care a lansat-o recent, "Woman's World". "It's a woman's world, and you're lucky to be living in it" ("E o lume a femeilor şi ai noroc că trăieşti în ea"), a cântat artista într-un videoclip postat pe Instagram.

Actriţa de comedie Amy Schumer a spus că o susţine fără rezerve pe Kamala Harris. De asemenea, vedeta pop Ariana Grande a distribuit anunţul lui Biden în care preşedintele american a spus că o susţine pe Kamala Harris pentru a fi nominalizată de Partidul Democrat.

Iar Beyoncé i-a acordat prompt Kamalei Harris dreptul de a folosi melodia ei, "Freedom", în campania electorală, potrivit CNN.

Printre celebritățile care o sprijină pe Harris se mai numără actrițele Barbra Streisand, Jessica Alba, Octavia Spencer, actorii Robert De Niro și Mark Hamill, regizorul Spike Lee și cântăreața Charli XCX.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇