Sponsorizează un ocean! O insulă minusculă propune o modalitate nouă de a proteja apele

Sponsorizează un ocean! O insulă minusculă propune o modalitate nouă de a proteja apele

Niue, o mică insulă din Oceanul Pacific, a propus o nouă modalitate de a proteja apele de poluare și de pescuitul excesiv.

Autoritățile locale au împărțit apele teritoriale în sectoare care pot fi sponsorizate de oricine dorește să salveze natura.

Reprezentanții insulei speră să strângă mai mult de 18 milioane de dolari americani prin sponsorizarea de către oameni și companii a 127.000 de sectoare din ocean.

Banii vor fi folosiți pentru a lupta împotriva pescuitului ilegal, a poluării și a efectelor schimbărilor climatice.

ADVERTISING

Dalton Tagelagi, premierul micii națiuni insulare din Pacific, a declarat că persoanele fizice sau companiile pot plăti 148 de dolari pentru a proteja un kilometru pătrat de ocean, pentru o perioadă de 20 de ani, potrivit Sky News.

În total, suprafața propusă pentru a fi sponsorizată reprezintă 40% din apele statului Niue și formează o zonă marină neprotejată. Banii astfel obținuți vor fi administrați de o organizație caritabilă.

În mod simbolic, Niue va sponsoriza 1.700 de unități, câte una pentru fiecare dintre cetățenii săi. Niue este una dintre cele mai mici țări din lume având doar 1.700 de locuitori.

ADVERTISING

Insula este deosebit de vulnerabilă la creșterea nivelului mării care-i amenință pământul și sursele de apă dulce. De asemenea, în zonă se pot produce furtuni tropicale tot mai intense din cauza încălzirii accelerate a aerului și apelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇