Canicula de octombrie obligă o regiune din Spania să închidă toate școlile. Sunt 38 de grade la umbră!

Canicula de octombrie obligă o regiune din Spania să închidă toate școlile. Sunt 38 de grade la umbră!

Insulele Canare din Spania au decis închiderea temporară a școlilor din cauza temperaturilor foarte ridicate din acest arhipelag, care au stabilit recorduri și au contribuit la reaprinderea unui incendiu uriaş în Tenerife.

Arhipelagul cu șapte insule, situat în Atlantic, în largul coastei de nord-vest a Africii, se confruntă în mod obișnuit cu temperaturi asemănătoare primăverii pe tot parcursul anului, dar acum temperaturile au crescut la aproximativ 38 grade, scrie RTE.

Mercurul a atins ieri la umbră 38,5 grade Celsius în Adeje, în sud-vestul insulei Tenerife, și 37,8 în Arucas, în nordul insulei vecine Gran Canaria, potrivit agenției meteorologice din Spania.

ADVERTISING

Cum prognoza meteo arată caniculă toată săptămâna, ministrul Educației din Canare, Poli Suarez, a anunțat că toate cursurile vor fi suspendate miercuri și vineri. Joi este o sărbătoare legală în Spania, aşa că oricum elevii nu mergeau la ore.

Presa locală a relatat mai multe cazuri de elevi care au leșinat sau au suferit insolație în ultimele zile.

Temperaturile ridicate au dus la reaprinderea unui incendiu din nord-estul insulei Tenerife. Aproximativ 100 de pompieri susținuți de nouă elicoptere care aruncau apă se luptă cu incendiul, a anunțat guvernul regional din Canare într-un comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incendiul a izbucnit pentru prima dată la mijlocul lunii august și a fost declarat sub control pe 11 septembrie, dar nu a fost niciodată stins complet. Mici incendii au continuat să se aprindă periodic în aceeași zonă, din cauza vântului și a căldurii.

Temperaturile ridicate sunt de așteptat să dureze până duminică.

Pe măsură ce temperaturile globale cresc din cauza schimbărilor climatice, oamenii de știință au avertizat că valurile de căldură vor deveni mai dese și mai intense.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇