Peste 100 de delfini au murit în Amazonul brazilian din cauza creșterii temperaturii apei

Peste 100 de delfini au murit în Amazonul brazilian din cauza creșterii temperaturii apei
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Peste 100 de delfini au murit în pădurea tropicală amazoniană braziliană în ultima săptămână, în timp ce regiunea se confruntă cu o secetă severă, iar mulţi alţii ar putea muri în curând dacă temperaturile apei rămân ridicate, spun experţii.

Institutul Mamiraua, un grup de cercetare al Ministerului brazilian al Ştiinţei, Tehnologiei şi Inovării, a declarat că alţi doi delfini morţi au fost găsiţi luni în regiunea din jurul lacului Tefe, care este esenţial pentru mamiferele şi peştii din zonă, potrivit AP.

ADVERTISING

Mii de peşti au murit, de asemenea, potrivit presei locale. Experţii cred că temperaturile ridicate ale apei sunt cea mai probabilă cauză a morţii în lacurile din regiune. De săptămâna trecută, temperaturile au depăşit 39 de grade Celsius în regiunea lacului Tefe.

Institutul Chico Mendes pentru conservarea biodiversităţii, care gestionează zonele de conservare, a trimis echipe de veterinari şi experţi în mamifere acvatice pentru a investiga decesele.

În Lacul Tefe au existat aproximativ 1.400 de delfini de râu, a declarat Miriam Marmontel, cercetător la Institutul Mamiraua.

ADVERTISING

"Într-o săptămână am pierdut deja aproximativ 120 de animale, ceea ce ar putea reprezenta între 5 şi 10% din populaţie", a declarat Marmontel.

Vineri, guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima, a declarat stare de urgenţă din cauza secetei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇