Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice alocat Regiunii Nord-Vest s-a epuizat în doar 3 minute

Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice alocat Regiunii Nord-Vest s-a epuizat în doar 3 minute
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă, marţi, că înscrierile pentru Regiunea Nord-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, iar bugetul disponibil a fost rezervat integral în primele trei minute.

„Astăzi, 06 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord Vest – judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Bugetul de 240.020.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.001 persoane fizice”, anunţă, marţi, AFM, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Preşedintele instituţiei, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, a precizat că, până în prezent s-au derulat înscrierile în program pentru jumătate din regiunile ţării.

„Avem înscrise peste 43.000 de persoane fizice care doresc să devină prosumatori cu sprijin financiar de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Înscrierile vor continua conform calendarului şi pentru celelalte regiuni”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇