Bugetul la Casa Verde Fotovoltaice București s-a terminat în 9 minute. Calendarul pentru celelalte regiuni

Bugetul la Casa Verde Fotovoltaice București s-a terminat în 9 minute. Calendarul pentru celelalte regiuni
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Vineri a început Casa Verde Fotovoltaice 2023, unul dintre cele mai aşteptate programe, care are un buget de peste 1,7 miliarde de lei. Acest program a debutat deocamdată doar pentru zona Bucureşti-Ilfov.

Bugetul de 99.860.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele nouă minute prin înscrierea unui număr de 4.993 de persoane fizice, anunţă Administraţia Fondului de Mediu.

”Ni s-a reconfirmat interesul pe care oamenii îl au faţă de acest program. Există o cerere foarte mare pentru subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, iar înscrierile de astăzi s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii.

ADVERTISING

Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei, în limita bugetului alocat fiecărei regiuni”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicaţie începe la ora 10:00.

Iată care este calendarul de înscrieri la Casa Verde Fotovoltaice 2023 şi pentru celelalte 7 regiuni din ţară, dar şi pentru lăcaşele de cult.

image-151

Finanţarea este de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice”, a precizat ieri ministrul Tánczos Barna, citat de News.ro.

Înscrierea în program se face printr-o aplicaţie pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului.

”Pentru înscriere am pregătit o aplicaţie foarte uşor de folosit, solicitanţii nu au nevoie decât de câteva minute din timpul lor şi de cele patru documente în format PDF, cartea de identitate, extras de carte funciară, certificatul fiscal care să ateste lipsa datoriilor la bugetul de stat şi certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul local. Înscrierea este structurată în patru paşi simpli.

ADVERTISING

Pentru a avansa la pasul următor este obligatorie finalizarea pasului anterior (…) După finalizarea cu succes a procesului, solicitantul va primi un email de confirmare a înscrierii, ulterior solicitantul se va adresa unuia dintre instalatorii validaţi, pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul şi pentru a instala aceste sisteme fotovoltaice”, a mai explicat Tánczos Barna.

‼️💻 Manualul de înscriere a solicitanților persoane fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice poate fi accesat pe site-ul instituției www.afm.ro, accesând următorul link ⤵️https://afm.ro/sisteme_fotovoltaice.php🚨Manualul de înscriere a fost realizat pe o versiune de test a aplicatiei la care sesiunile NU corespund calendarului real al programului, întrucât scopul acestui material este exclusiv de prezentare a modalității de înscriere în aplicația informatică.📢Solicitanții se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul www.afm.ro 👉https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2023/calendar-fotovoltaice-2023_05_03.pdf.

Publicată de Administratia Fondului pentru Mediu pe Miercuri, 17 mai 2023

Doar că nu e chiar aşa de simplu cum spune ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇