Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru regiunea Centru s-a terminat în 3 minute!

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru regiunea Centru s-a terminat în 3 minute!
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Înscrierile pentru Regiunea Centru în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 s-au încheiat, iar bugetul a fost epuizat în primele trei minute.

”Astăzi, 24 mai 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

ADVERTISING

Bugetul de 245.060.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.253 de persoane fizice”, anunţă, miercuri, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu a precizat că şi această sesiune arată ”interesul major pe care îl au oamenii faţă de acest program”.

”Nu pot decât să mă bucur şi să mă asigur că înscrierile se vor desfăşura în continuare în cele mai bune condiţii.

Încă de când am venit în instituţie, una dintre priorităţile mele a fost să eficientizez şi să simplific Programul Casa Verde Fotovoltaice prin elaborarea unei noi aplicaţii informatice care să permită persoanelor fizice o înscriere fără probleme pentru a beneficia de subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM”, a declarat preşedintele Neculaescu.

ADVERTISING

Potrivit instituţiei, persoanele fizice din celelalte regiuni se vor putea înscrie conform calendarului publicat:

image-171

”Înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor necesare. Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţie. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicaţie nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior”, a mai transmis AFM.

Înscrierile pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov au avut loc săptămâna trecută, iar bugetul disponibil s-a epuizat în doar nouă minute.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇