Tabloidul german Bild, cel mai citit din Germania, îşi va lansa propriul post de televiziune

Tabloidul german Bild, cel mai citit din Germania, îşi va lansa propriul post de televiziune

Tabloidul german Bild, cel mai citit din Germania, îşi va lansa propriul post de televiziune, a anunţat luni proprietarul Axel Springer.

"Bild vrea să-şi lanseze propriul post", afirmă într-un comunicat grupul, potrivit AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acesta își dorește ca proiectul să fie lansat înainte de alegerile legislative din 26 septembrie, care vor desemna un succesor al Angelei Merkel la conducerea Germaniei.

Noul post urmează să fie disponibil pe cablu, satelit şi pe internet.           

Preponderent cu fapte diverse şi ştiri şocante, Bild este cel mai citit cotidian în Germania, ţară cu 83 de milioane de locuitori.  Are un tiraj de 1,7 milioane pe zi, o cifră în scădere în ultimii ani.                

Pentru a face faţă scăderii veniturilor şi cititorilor de print, grupul a investit masiv în online şi multimedia. 

Viitorul post va propune conţinuturi în direct "şase ore pe zi". Linia sa editorială va fi aceeaşi cu cea care a constituit succesul ziarului: "politică, sport, oameni şi fapte diverse", precizează grupul. 

Lansarea sa este subordonată acordului autorităţilor de reglementare audiovizuală germană, a afirmat Axel Springer, care deţine deja un post de ştiri, Welt. 

Cotidianul Bild a făcut recent obiectul unei polemici în Germania, redactorul-şef Julian Reichett fiind vizat de mai multe plângeri din partea unei femei pentru hărţuire morală şi abuz de autoritate, ceea ce el neagă.     

După ce a fost suspendat la începutul lui martie, el şi-a reluat funcţiile două săptămâni mai târziu, dar lucrează în tandem cu o altă jurnalistă din redacţie, Alexandra Würzbach.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!