Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina, deși a câștigat concursul din acest an

Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina, deși a câștigat concursul din acest an

Viitoarea ediție a Eurovision nu se va desfășura la Kiev, deși Ucraina a câștigat concursul din 2022.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), instituţia care organizează concursul Eurovision, a anunţat vineri că poartă discuţii cu BBC pentru ca grupul media britanic să devină „gazda potenţială” a ediţiei din 2023, ce ar putea avea loc în Marea Britanie, informează DPA.

EBU a anunţat într-un comunicat că a ajus la această concluzie după ce a realizat o evaluare completă în colaborare cu televiziunea de stat ucraineană UA:PBC şi cu specialişti externi.

ADVERTISING

"EBU vrea să mulţumească postului UA:PBC pentru cooperarea sa deplină şi angajamentul său în explorarea tuturor scenariilor posibile în săptămânile care au trecut după victoria obţinută de Kalush Orchestra pe 14 mai la Torino şi îşi exprimă tristeţea şi dezamăgirea că ediţia de anul viitor a concursului nu poate fi organizată în Ucraina", au anunţat reprezentanţii EBU.

Cântăreţul britanic Sam Ryder a ocupat primul loc după voturile exprimat de juriile naţionale la Torino, însă grupul ucrainean Kalush Orchestra a câştigat în cele din urmă concursul din 2022 în urma voturilor primite din partea telespectatorilor, care i-au permis să se claseze pe primul loc cu un total de 631 de puncte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Grupul Kalush Orchestra a devenit unul dintre marii favoriţi ai concursului Eurovision 2022 după ce Rusia a invadat Ucraina în luna februarie, o acţiune care i-au determinat pe reprezentanţii EBU să excludă Rusia din competiţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇