Primul pui de panda gigant născut în Olanda a fost prezentat publicului (Video)

Primul pui de panda gigant născut în Olanda a fost prezentat publicului (Video)

Primul pui de panda gigant născut în Olanda, în vârstă de aproape şapte luni, şi-a făcut vineri debutul în faţa publicului prezent la grădina zoologică Ouwehands după ce a părăsit maternitatea cu o zi înainte.

Puiul mascul, botezat Fan Xing, a putut fi admirat pentru prima dată de vizitatorii grădinii zoologice odată cu redeschiderea parcului, închis provizoriu până în acest moment din cauza restricţiilor impuse de noul coronavirus.

''Cred că se simte bine. Mama lui este aici, se simte în siguranţă, deci este bine'', a declarat José Kok, responsabilă în cadrul parcului situat la Rhenen, în centrul Olandei, citată de AFP.

ADVERTISING

''A trăit în maternitate timp de câteva luni după care a ieşit treptat, a început să meargă, iar acum este aici, se caţără, cade'', a explicat pentru AFP Kok, care a spus că este foarte mândră de naşterea puiului de panda.

Vanochtend was Fan Xing voor het eerst te zien in zijn binnenverblijf! Hij lag lang te slapen, maar werd wakker om...

Posted by Ouwehands Dierenpark Rhenen on Thursday, November 19, 2020

Primii urși panda filmați împerechindu-se în sălbăticie. Înregistrarea e o premieră în lume! (Video)

Născut pe 1 mai, Fan Xing a venit pe lume în urma concepţiei naturale într-un cuplu de panda gigant împrumutat de China Olandei pentru o perioadă de 15 ani.

ADVERTISING

Numele puiului, dat publicităţii la sfârşitul lui octombrie, este compus din ''Fan'', o abreviere care face referire la pictorul olandez Vincent van Gogh în chineză, şi ''Xing'', care înseamnă ''stea''.

Puiul va putea rămâne în Olanda timp de patru ani, după care va fi trimis în China în cadrul unui program internaţional de reproducere.

Va fi astfel ''ambasadorul urșilor panda gigant în China, în natură, care au nevoie de protecţie'', a spus José Kok.

Citește și Urșii panda au fost salvați, dar cu ce costuri... Plătesc alte specii

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇