Primii urși panda filmați împerechindu-se în sălbăticie. Înregistrarea e o premieră în lume! (Video)

Primii urși panda filmați împerechindu-se în sălbăticie. Înregistrarea e o premieră în lume! (Video)

O pereche de urși panda sălbatici a fost filmată împerechindu-se în sălbăticie, înregistrarea fiind prima de acest gen din lume.

Înregistrarea e încununarea eforturilor a trei ani în care specia a fost monitorizată, pentru realizarea unui documentar, ”Pandas: Born to be Wild”, care a avut premiera zilele trecute, arată IFL Science.

Au fost cooptați oameni de știință, pădurari și nu numai, pentru a surprinde crâmpeie din viața ursului panda gigant. Nu doar că actul în sine a fost surprins, dar și toată perioada de ”curte” pe care i-a făcut-o femelei masculul, cât și lupta acestuia cu un rival.

ADVERTISING

Săptămâni întregi masculul a încercat să atragă femela prin vocalize, însemnarea terenului și nu numai și tot acest comportament pare să-i fi declanșat acesteia ovulația, spun oamenii de știință.

Un astfel de comportament e destul de greu de afișat în captivitate, mai spun ei, acesta fiind și motivul pentru care urșii panda se împerechează foarte rar spre deloc în grădini zoologice.

Te-ar putea interesa și Un pui de focă cum se întâlnește o dată la 100.000 de nașteri (Video)

Scenele surprinse în natură, în munții Qinling, mai arată și că urșii panda sunt departe de fi jucăuși și drăgălași. În realitate, sunt solitari, surprinzător de agresivi, mai puțin în sezonul împerecherii, când pot călători pe distanțe foarte mari pentru a-și găsi perechea.

ADVERTISING

Se estimează că specia, pe numele ei științific Ailuropoda melanoleuca, mai are mai puțin de 1.000 de exemplare în sălbăticie.

Wild Panda Courtship Filmed for First Time

Vezi și Un fotograf a avut o șansă la un milion: A fotografiat două animale care se iubesc, deși sunt din specii diferite (Foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇