Vești bune: Vaccinul de la capătul tunelului e tot mai aproape

Vești bune: Vaccinul de la capătul tunelului e tot mai aproape

Veștile bune de astăzi vin de la cercetători, care ne anunță că vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 ajunge în decembrie în Europa, lucru confirmat chiar de la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

De fapt, pe repede înainte intră și vaccinul Moderna.

În plus, și vaccinul Oxford de la AstraZeneca promite o reacție puternică, deci în curând va deveni o soluție viabilă, arată cel mai recent studiu realizat de cercetătorii care îl dezvoltă.

Vaccinul Pfizer ar putea să fie distribuit chiar din acest an

Directorul laboratorului german BioNTech, care lucrează cu cel american Pfizer la un vaccin contra Covid-19, a estimat că este „posibil” ca autorizarea şi distribuirea lui să aibă loc până la sfârşitul anului în Statele Unite şi Uniunea Europeană.

ADVERTISING

„Este posibil să putem livra vaccinurile din decembrie”, a adăugat el.

UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna şi Pfizer

UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna şi Pfizer, anunță Ursula von der Leyen

„Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme”, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea „să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie”, a afirmat şefa Executivului UE, citată de AFP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vaccinul AstraZeneca/ Oxford declanşează o reacţie puternică a sistemului imunitar în cazul vârstnicilor

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este sigur şi declanşează o reacţie a sistemului imunitar similară pentru toţi adulţii, potrivit concluziilor preliminare ale unui studiu clinic de fază a doua.

Studiul, care a reunit 560 de adulţi sănătoşi, dintre care 240 cu vârste de peste 70 de ani, a constatat că vaccinul este sigur şi declanşează o reacţie imunitară similară atât pentru persoanele cu vârste de peste 56 de ani, cât şi pentru cele cu vârste de 18-55 de ani.

ADVERTISING

În plus, acesta a declanșat foarte puţine reacţii adverse şi a declanşat reacţii ale unor părţi ale sistemului imunitar la toate grupele de vârstă, la doze scăzute şi standard.

Așadar, putem contabiliza azi încă un pas spre luminița de la capătul tunelului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇