Șeful BioNTech spune că e posibil ca vaccinul Pfizer să fie distribuit chiar din acest an

Șeful BioNTech spune că e posibil ca vaccinul Pfizer să fie distribuit chiar din acest an

Directorul laboratorului german BioNTech, care lucrează cu cel american Pfizer la un vaccin contra Covid-19, a estimat că este „posibil” ca autorizarea şi distribuirea lui să aibă loc până la sfârşitul anului în Statele Unite şi Uniunea Europeană.

"Există o şansă să putem obţine anul acesta autorizarea în Statele Unite sau în Europa sau în cele două regiuni", a estimat Ugur Sahin, într-un interviu acordat AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

El a precizat că solicitarea de autorizare va fi depusă vineri la Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA). 

"Este posibil să putem livra vaccinurile din decembrie", a adăugat el. 

În Statele Unite, cele două vaccinuri ar putea fi autorizate de Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) în primele săptămâni din decembrie, a spus, luni, Moncef Slaoui, responsabil ştiinţific al operaţiunii Warp Speed, numită de Donald Trump să vaccineze populaţia americană.         

Citește și opinia Ioanei Ene Dogioiu despre vaccinul antiCOVID - Vaccinul anti-Covid, nu obligatoriu, ci inevitabil

Acest lucru ar permite vaccinarea a 20 de milioane de americani, prioritari fiind vârstnicii şi cei cu risc, din a doua parte a lunii decembrie, potrivit acestuia.

Următorul pas este vaccinarea a 25 de milioane de persoane pe lună, începând din ianuarie.     

Citește mai multe despre vaccinul Pfizer:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!