Primii turiști spațiali ai Virgin Galactic au ajuns în spațiu (Video)

Primii turiști spațiali ai Virgin Galactic au ajuns în spațiu (Video)

Primii turişti spaţiali transportaţi de compania americană Virgin Galactic au ajuns joi în spaţiul cosmic, conform unui anunţ al societăţii fondate de miliardarul Richard Branson, care îşi îndeplineşte astfel o promisiune pe care a făcut-o în urmă cu două decenii.

Jon Goodwin, un fost olimpic din Newcastle în vârstă de 80 de ani şi diagnosticat cu Parkinson, a călătorit în spaţiu alături de Keisha Schahaff, în vârstă de 46 de ani, şi de fiica acesteia, Anastatia Mayers, de 18 ani, care studiază fizica în Aberdeen. Zborul VSS Unity are durata de 90 de minute, transmite AFP.

ADVERTISING

În premieră, o mamă şi fiica au călătorit împreună în spaţiu, după ce au câştigat excursia la o tragere la sorţi.

Goodwin şi-a asigurat locul în urmă cu 18 ani cumpărând un bilet de 250.000 de dolari.

După ce au decolat din New Mexico cu nava-mamă VMS Eve, VSS Unity s-a separat de aceasta şi i-a transportat pe turişti în spaţiul suborbital, unde au avut ocazia să experimenteze pentru scurt timp imponderabilitatea.

Watch Virgin Galactic's #Galactic02 Spaceflight

LIVE: Watch Virgin Galactic's #Galactic02 spaceflight, crewed by our first private astronauts: Jon Goodwin, Keisha Schahaff and Anastatia Mayers. This historic mission will make them the first Olympian and first female astronauts from the Caribbean to journey to space!

Publicată de Virgin Galactic pe Joi, 10 august 2023

Misiunea, denumită "Galactic 02", va strânge fonduri pentru Space for Humanity, un grup nonprofit care doreşte să trimită în spaţiu oameni de rând pentru a le oferi o "perspectivă mai amplă" asupra provocărilor cu care se confruntă planeta noastră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Celor trei turişti au fost însoţiţi de Beth Moses, instructor de astronauţi.

În iunie, Virgin Galactic, deţinută de Richard Branson, a finalizat cu succes primul zbor spaţial comercial al companiei, transportând în spaţiu astronauţi italieni care au realizat o serie de experimente ştiinţifice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇