O nouă mâncare a viitorului: penele de pui! Iată în ce pot fi transformate și de ce ar trebui consumate

O nouă mâncare a viitorului: penele de pui! Iată în ce pot fi transformate și de ce ar trebui consumate

Trăim vremuri grele, chiar dacă nu toți le resimțim așa. În anumite zone ale lumii, însă, nevoia de hrană este mare, așa că un om de știință a venit cu o idee cel puțin controversată. Din moment ce rămân atâtea pene nefolosite în urma creșterii și sacrificării puilor, ar trebui utilizate în alimentație și penele.

Și nu oricum, ci transformate în niște delicii culinare. Sorawut Kittibanthorn este cel cu iniţiativa, mizând pe conținutul de proteine pe care îl au acestea și pe faptul că nu au gust, așa că pot fi înglobate într-o grămadă de produse, conform CNN.

ADVERTISING

Citește și Brăila: Un tânăr construiește cu bani UE prima fermă din România cu carne 100% ecologică

Mai mult, deja a gândit meniuri care pot fi servite în cele mai luxoase restaurante din lume. Chiar și așa, reticența este mare, cel puțin pentru moment.

Penele nu pot fi digerate de stomacul nostru, ele constând 90% în cheratină, o proteină care se găsește în unghii și păr. Conțin însă și aminoacizi folositori organismului, așa că ar merita o șansă, e de părere acesta.

Studii anterioare au testat deja ”potența” acestui ingredient. S-a dovedit că mărește masa musculară, așa că premise pentru a fi consumat există. În plus, au fost deja dezvoltate mai multe căi de a transforma penele în materie primă ce poate fi digerată de către stomacul nostru.

ADVERTISING

Curățate, pulverizate, cufundate în apă și cu alte câteva ingrediente, lăsate 12 - 24 de ore, penele de găină pot fi folosite apoi ca bază pentru mâncăruri.

Se pot face paste fără carbohidrați, biscuiți cu proteine, ba chiar carne artificială.

Dacă oamenilor le va fi greu să ”înghită” astfel de alimente, din penele păsărilor, există și varianta suplimentelor de proteine. Din păcate, veganii nu pot intra în publicul țintă, așa că planul trebuie îmbunătățit, menționează sursa.

Vezi și Meduzele ar putea deveni hrana viitorului. Iată de ce

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇