Nouă descoperire legată de trompa elefanților

Nouă descoperire legată de trompa elefanților

Ai spune că deja știm totul despre giganții uscatului, elefanții. În realitate, însă, tocmai s-au descoperit amănunte incredibile despre trompa acestora.

Cercetătorii de la Georgia Institute of Technology au descoperit că elefanții își pot dilata nările și trompa, astfel încât să asimileze în aceasta nu mai puțin de 9 litri de apă.

Citește și Animalul cu cele mai mari urechi, raportat la mărimea corpului

În plus, viteza cu care o sorb este incredibilă: de 30 de ori mai mare decât un strănut de-al nostru, după cum se arată într-un raport publicat de Journal of the Royal Society Interface, citat de IFL Science.

ADVERTISING

Descoperirile au fost făcute după ce subiecții au fost îndeaproape urmăriți la Zoo Atlanta și supuși mai multor experimente. Un video care arată trompa unui elefant în plină acțiune poate fi urmărit aici.

Astfel, s-a descoperit că trompa acestora se poate dilata cu încă 30% în diametru, iar viteza cu care este tras un lichid poate depăși 150 de metri pe secundă.

Vezi și A fost descoperit parazitul care se hrănește cu limba peștilor și apoi îi ia locul. Gazda poate trăi așa și ani buni

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇