Iese pe piață lingura care face mâncarea mai bună. Cum funcționează și care e prețul

Iese pe piață lingura care face mâncarea mai bună. Cum funcționează și care e prețul

Compania niponă Kirin Holdings scoate pe piață o lingură electrică, menită să îmbunătățească gustul mâncării, dar și să-l ajute pe cel care o folosește să se hrănească mai sănătos.

Concret, lingura prevăzută cu baterie accentuează gustul sărat, fără a fi nevoie să se adauge mai multă sare în alimente, arată Reuters.

Numită ”Salt”, lingura va costa 19.800 de yeni, adică aproximativ 127 de dolari.

Compania speră ca, în decurs de 5 ani, să aibă un milion de cumpărători la nivel global. Produsul va fi lansat și peste granițele țării din 2025.

ADVERTISING

Produsă din plastic și metal, lingura a fost dezvoltată împreună cu Homei Miyashita, un profesor de la Universitatea Meiji. Acesta a explicat că efectul de îmbunătățire a gustului este obținut prin trecerea unui câmp electric slab de la lingură la mâncare, pentru a concentra moleculele ionilor de sodiu pe limbă, în vederea accentuării gustului de sărat.

Preocuparea pentru reducerea cantității de sare din mâncare nu este întâmplătoare în Japonia, unde adulții consumă în medie 10 grame de sare pe zi, dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISING

Consumul excesiv de sare este asociat unei serii largi de probleme medicale, de la hipertensiune (principala cauză a mortalității în România), la atacuri cerebrale.

Japonia are o cultură culinară care tinde să favorizeze aromele sărate”, a explicat Ai Sato, unul dintre cercetătorii de la Kirin.

„Japonezii trebuie în general să reducă aportul de sare pe care îl consumă, dar să te dezobișnuiești de ceea ce suntem obișnuiți să mâncăm poate fi dificil. Acest lucru ne-a făcut să dezvoltăm această lingură electrică”, a mai spus acesta.

ADVERTISING

Lingura cântărește 60 de grame și funcționează cu o baterie de litiu reîncărcabilă, după cum arată compania. Tacâmul poate fi folosit pentru a mânca supă, orez, curry sau tăieței.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇