Ciocolata neagră scade riscul de hipertensiune

Ciocolata neagră scade riscul de hipertensiune

Ciocolata neagră pare să reducă riscul de hipertensiune – e concluzia unui studiu derulat în China de oameni de știință de la Spitalul Popular Shaoxing și Spitalul Popular Zhuji.

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, este o afecțiune cronică ce poate duce la diverse probleme de sănătate, inclusiv accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

De-a lungul timpului, ciocolata neagră a fost asociată cu mai multe beneficii pentru sănătate datorită conținutului său de flavanoli, inclusiv reducerea inflamației și a factorilor asociați cu bolile de inimă.

ADVERTISING

În acest studiu, derulat pe aproape 65.000 de persoane, echipa a urmărit să determine dacă un consum regulat de ciocolată neagră ar putea reduce riscul de hipertensiune.

Iar rezultatul a fost unul pozitiv, oamenii de știință găsind o asociere între consumul regulat de ciocolată neagră și un risc redus de hipertensiune, dar și între deliciul dulce și un risc scăzut de tromboembolism venos, după cum scrie Medical Xpress, care citează un raport publicat de Scientific Reports.

Un viitor studiu se va concentra asupra posibilității ca aceeași ciocolată neagră sau componentele sale să trateze hipertensiunea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇