Hipertensiunea arterială poate fi reglată prin exerciții fizice de forță. Până la ce vârstă sunt acestea eficiente

Hipertensiunea arterială poate fi reglată prin exerciții fizice de forță. Până la ce vârstă sunt acestea eficiente

Hipertensiunea arterială este o problemă comună de sănătate, ținută sub control cu ajutorul medicamentelor. Însă oamenii de știință au descoperit că aceasta poate fi reglată și cu ajutorul exercițiilor fizice.

Nu de orice fel, însă. Un studiu recent, o analiză a mai multor cercetări realizate până acum, a arătat că exercițiile fizice de forță pot înlocui medicamentele, în anumite condiții.

Cercetarea, în cadrul căreia subiecții aveau, în medie, 60 de ani, a arătat că aceste exerciții sunt eficiente dacă sunt realizate de două ori pe săptămână, la o intensitate moderată până la una mare, timp de cel puţin două luni, scrie Medical News Today.

ADVERTISING

Oamenii de ştiinţă, conduși de Giovana Rampazzo Teixeira, de la Universitatea de Stat din São Paulo, Brazilia, au observat uşoare diferenţe de performanţă, care au fost legate de vârsta participanţilor. Astfel, persoanele sub 59 de ani au avut o scădere mai semnificativă a tensiunii arteriale, în timp ce participanții la studiu cu vârste cuprinse între 60 şi 79 de ani au resimțit un efect nu atât de puternic.

Dar cercetătorii subliniază că şi persoanele în etate au doar de câștigat de pe urma unui astfel de antrenament regulat.

ADVERTISING

Ce poate presupune un astfel de antrenament? Ridicarea de greutăţi, dar şi urcarea scărilor, mersul pe bicicletă, dansul, flotările, abdomene, genuflexiuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇