Care sunt oamenii care iartă cel mai ușor

Care sunt oamenii care iartă cel mai ușor

Este mai ușor să ierți atunci când te confrunți cu stres cronic, au stabilit oamenii de știință ruși. În mod interesant, cel mai greu iartă oamenii afectați de stresul cotidian, care, practic, e prezent în viețile tuturor.

În cadrul unui studiu recent, cercetătorii ruși au analizat capacitatea de a ierta, ca o calitate morală, capabilă să îmbunătățească viața și sănătatea mintală, și nivelurile de stres.

Eșantionul de subiecți a însumat 140 de tineri, bărbați și femei, cu vârsta cuprinsă între 16 și 40 de ani.

ADVERTISING

Respondenții aparțineau unor grupuri diferite în ceea ce privește stresul de care aveau parte în viața de zi cu zi.

Primul grup era format din persoane relativ înstărite (studenți care locuiesc în Moscova, de la o universitate de formare a profesorilor), al doilea din persoane care se confruntă cu stres zilnic din cauza responsabilităților de rutină (studenți la una dintre universitățile internaționale clasice din Moscova) și al treilea consta în persoane cu stres cronic, cauzat de o traumă severă cu consecințe ireversibile (pacienți ai unui centru de reabilitare cu leziuni severe ale coloanei vertebrale).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiul a arătat că persoanele cu stres cronic erau capabile să ierte cel mai ușor. Urmau subiecții relativ înstăriți, cu rezultate medii, în timp ce cei din grupul cu ”stres de rutină” erau cel mai puțini capabili de iertare, scrie Neuroscience.

Cercetătorii explică faptul că este mai ușor să ierți dacă te confrunți cu stres cronic. În ciuda faptului că acești oameni se confruntă cu condiții de viață foarte severe (depind fizic de alți oameni; senzațiile lor corporale normale s-au schimbat și multe capacități s-au pierdut), este mai probabil să-și descopere cele mai importante valori și scopul real în viață.

ADVERTISING

Acești oameni sunt capabili să ignore multiplele nenorociri și imperfecțiuni din viață, prin intermediul iertării, pentru a merge mai departe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇