E la plic, e igienic și probabil că nu ți-ai pus problema ca în ceaiul tău să mai fie altceva decât prețioasele plante. Dar lucrurile nu stau deloc așa, dezvăluie un studiu recent.
În realitate, e cu mult mai multă diversitate în ceaiul tău decât ți-ai putea imagina. Să fierbi rămășițe uscate de păianjeni, gândaci și paraziți și să bei licoarea nu e tocmai ce ți-ai dori, dar cam așa stau lucrurile atunci când îți faci un ceai, au descoperit oamenii de știință.
Aceștia au găsit rămășițe de păianjeni și alte vietăți minuscule în plicurile de ceai analizate, provenind de pe rafturile magazinelor de pe teritoriul Germaniei, se arată într-un raport publicat de jurnalul Biology Letters, citat de IFL Science.
Practic, se poate vedea întreg ecosistemul de unde ceaiul a fost recoltat, spun cercetătorii.
Printre altele, au fost găsite nu mai puțin de 3.264 de artropode din 1.279 de specii, au anunțat cei implicați în studiu. Ceaiul cu cea mai mare ”diversitate” de ADN a fost cel verde.