TikTok a ajuns a doua cea mai populară rețea în rândul adolescenților din SUA, surclasând Instagram

TikTok a ajuns a doua cea mai populară rețea în rândul adolescenților din SUA, surclasând Instagram

TikTok a surclasat Instagram în SUA, devenind a doua aplicație de social media preferată de către adolescenți, după Snapchat.

Un raport publicat de Piper Sandler arată cu 34% dintre adolescenți au spus că Snapchat este aplicația lor preferată, în timp ce 29% au ales TikTok, potrivit CNBC.

Pe locul 3 se situează Instagram, cu 25%. În primăvara lui 2020, Instagram era pe locul 2, în timp ce TikTok era pe poziţia 3.

ADVERTISING

Studiul arată că TikTok continuă să câștige teren pe segmentul de tineri din piața americană. Pe fondul acestui trend, Facebook a lansat în august Reels, un fel de copie a TikTok, care le permite utilizatorilor de Instagram să facă filmulețe scurte cu ei în timp ce cântă, dansează sau fac diverse parodii.

TikTok e deținută de compania chineză ByteDance, motiv pentru care președintele Donald Trump a cerut chiar și interzicerea rețelei în SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luna trecută, Trump a aprobat un acord ce le permite Oracle și Walmart să cumpere 20% din TikTik Global, o nouă companie ce va gestiona fluxul de date ale americanilor pe TikTok.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇