Americanii pot descărca aplicațiile TikTok şi WeChat, o instanță a anulat ordinul lui Trump

Americanii pot descărca aplicațiile TikTok şi WeChat, o instanță a anulat ordinul lui Trump

Un judecător din California a suspendat, duminică, interdicţia impusă de Administraţia Trump descărcării aplicaţiilor chineze WeChat și TikTok.

Ordinul Departamentului pentru Comerț ar fi obligat Apple şi Google, divizie a grupului Alphabet, să nu mai permită descărcarea aplicaţiei WeChat, deţinută de grupul chinez Tencent Holding începând de duminică seara.

Judecătorul Laurel Beeler a afirmat într-o hotărâre că utilizatorii WeChat care au intentat un proces ”au prezentat numeroase argumente pe baza Primului Amendament al Constituţiei care au înclinat balanţa în favoarea reclamanţilor”, transmite Reuters.

ADVERTISING

Donald Trump caută metode ca o parte din tranzacţia TikTok să ajungă la Trezoreria SUA

Hotărârea preliminară a judecătorului Beeler a blocat şi un alt ordin al Departamentului pentru Comerţ care ar fi interzis alte tranzacţii cu WeChat în Statele Unite. Interdicţia ar fi afectat folosirea aplicaţiei de către utilizatorii actuali ai acesteia.

Departamentul pentru Comerţ şi Casa Albă nu au comentat momentan decizia judecătorului.

Youtube lansează Shorts, un nou rival pentru TikTok

Vineri dumineaţa, Departamentul pentru Comerţ anunţase că va interzice tranzacţiile de afaceri cu aplicaţiile chineze WeChat şi TikTok, începând de duminică.

ADVERTISING

Sâmbătă, preşedintele Donald Trump a anunţat că a aprobat acordul prin care Oracle şi Walmart se vor asocia cu aplicaţia de video-sharing TikTok, care va permite evitarea închiderii acesteia din motive de siguranţă a datelor utilizatorilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇