TikTok sesizează justiția americană pentru a evita interdicția dorită de administrația Trump

TikTok sesizează justiția americană pentru a evita interdicția dorită de administrația Trump

TikTok a cerut unui judecător american să suspende un decret al administraţiei Trump care prevede interzicerea descărcării aplicaţiei în SUA începând de duminică.

Într-o moţiune depusă la un tribunal din Washington, reţeaua de socializare, filială a companiei chineze ByteDance, susţine că o astfel de interdicţie ar reprezenta o încălcare a Constituţiei SUA, potrivit AFP.

O audiere urmează să aibă loc joi la respectivul tribunal.

ADVERTISING

Departamentul american al Comerţului a anunţat, sâmbătă, că va amâna până la 27 septembrie (în loc de 20 septembrie) interdicţia de a descărca în SUA populara aplicaţie.

O interdicţie completă asupra activităţilor TikTok pe teritoriul SUA ar putea intra în vigoare începând cu 12 noiembrie.

Pentru a scăpa de interdicţie, Donald Trump a cerut ca TikTok să transfere activităţile din SUA sub control american.

Daune ireparabile

"Dacă interdicţiile nu sunt suspendate, daunele produse reclamanţilor vor fi ireparabile", scrie platforma în documentul judiciar.

ADVERTISING

Aplicaţia contestă în special ideea că măsura administraţiei Trump ar fi bazată pe temeri privind securitatea naţională a SUA.

Trump a acuzat aplicaţia, în mai multe rânduri, de spionaj în favoarea Chinei prin colectarea de date ale utilizatorilor săi. Reţeaua de socializare a respins acuzaţiile.

Platforma a mai deschis deja o procedură judiciară la sfârşitul lunii august în California pentru a contesta decretul de interdicţie.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇