Starlink va oferi Internet prin satelit, direct în avioanele de călători

Starlink va oferi Internet prin satelit, direct în avioanele de călători

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk îşi extinde implicarea în serviciile Wi-Fi în timpul zborului cu lansarea Starlink Aviation, care oferă clienţilor o antenă de avion de 150.000 de dolari.

Starlink, reţeaua de mii de sateliţi pentru Internet a SpaceX, aflată în continuă creştere, va percepe clienţilor care doresc servicii de internet în bandă largă pentru avioane private între 12.500 şi 25.000 de dolari pe lună pentru acest serviciu, pe lângă costul unic de hardware de 150.000 de dolari pentru antenă, transmite Reuters

ADVERTISING

Starlink Aviation va începe să livreze terminale la jumătatea anului 2023, iar rezervările vor fi făcute contra 5.000 de dolari.

Fiecare terminal poate livra până la 350 Mbps, suficient de rapid pentru apeluri video şi jocuri online.

Compania spune că nu se va ocupa și de montarea și instalarea echipamentelor, iar operatorii de zbor vor trebui să apeleze la alte firme pentru acest lucru.

Până acum, transportatorii americani Hawaiian Airlines și JSX au spus că vor să implementeze serviciul.

Companiile care construiesc reţele de satelit pe orbita joasă a Pământului pentru Internet în bandă largă, cum ar fi Starlink a SpaceX şi operatorul de satelit susţinut de Marea Britanie OneWeb, se întrec să atragă companii aeriene şi servicii de avioane private pe o piaţă dominată de companii precum Inmarsat şi rivalul său ViaSat, care intenţionează să fuzioneze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

OneWeb a anunţat, marţi, un acord cu gigantul de bandă largă Panasonic Avionics, care oferă servicii pentru aproximativ 70 de companii aeriene, pentru a comercializa şi vinde serviciul de bandă largă OneWeb companiilor aeriene până la jumătatea anului 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇