De azi, şoferii care uită să-şi plătească rovinieta vor fi notificaţi prin email

De azi, şoferii care uită să-şi plătească rovinieta vor fi notificaţi prin email

Șoferii vor fi anunțați prin email când le expiră rovinieta.

Noua măsură intră în vigoare pe 27 aprilie. Ca să primească această notificare, șoferii vor trebui să își lase adresa de email atunci când plătesc rovinieta.

Noua facilitate a fost introdusă printr-un ordin al ministrului Transportrilor, publicat recent în Monitorul Oficial.

Conform acestui ordin, “la achitarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietei prin intermediul portalurilor web sau al aplicaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (6) lit. c), în cazul rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare”.

ADVERTISING

În plus, actul normativ mai prevede că:

„Distribuitorii au obligaţia de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicaţii dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificaţi, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amenzile pentru circulaţia fără rovinietă sunt cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei, în funcţie de tipul de vehicul.

Din 2015 și până în 2021, peste 4 milioane de români au fost amendați pentru că nu și-au plătit rovinieta, transmite Digi24.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇