Încep concedierile în masă la Twitter. Mai mulţi angajaţi îl dau în judecată pe Elon Musk

Încep concedierile în masă la Twitter. Mai mulţi angajaţi îl dau în judecată pe Elon Musk

Elon Musk începe de vineri concedieri în masă la Twitter, iar mulţi angajaţi au intentat un proces colectiv în care susţin că disponibilizările încalcă legislaţia muncii.

Într-un e-mail trimis joi seara, Elon Musk îi anunţă pe angajaţi că vor primi până vineri la prânz o notificare prin care vor fi informaţi cu privire la statutul lor de angajaţi, relatează CNN.

„În cazul în care angajarea dvs. nu este afectată, veţi primi o notificare prin intermediul e-mailului dvs. de la Twitter. Dacă angajarea dvs. este afectată, veţi primi o notificare cu următorii paşi prin intermediul e-mailului dvs. personal", se spune în e-mailul văzut de CNN.

ADVERTISING

E-mailul precizează că „pentru a ajuta la asigurarea siguranţei” angajaţilor şi a sistemelor Twitter, birourile companiei „vor fi închise temporar, iar accesul pentru toate legitimaţiile companiei va fi suspendat”.

Elon Musk îşi încheie e-mailul recunoscând că va fi „o experienţă incredibil de dificilă”.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora Musk ar avea de gând să concedieze până la jumătate din personalul companiei după ce a achiziţionat-o săptămâna trecută pentru 44 de miliarde de dolari.

ADVERTISING

Angajaţii au declanşat joi o acţiune colectivă în justiţie prin care susţin că Twitter încalcă legea federală referitoare la notificarea reducerii de personal şi a recalificării lucrătorilor (WARN Act), după ce miliardarul a concediat deja o parte dintre angajaţi.

Legea WARN Act prevede că un angajator cu mai mult de 100 de angajaţi trebuie să ofere o notificare scrisă cu 60 de zile înainte de o concediere în masă „care afectează 50 sau mai mulţi angajaţi la un singur loc de muncă”.

Twitter avea aproximativ 7.500 de angajaţi înainte de preluarea de către Musk.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇