Musk începe epurările: Angajații și managerii Twitter lucrează non-stop, se fac liste cu cei care rămân în companie

Musk începe epurările: Angajații și managerii Twitter lucrează non-stop, se fac liste cu cei care rămân în companie

Managerii platformei de socializare Twitter le-au transmis unora dintre angajați că trebuie să lucreze în ture de 12 ore, șapte zile din șapte. Presiunea asupra conducerii e și mai mare.

Preluarea Twitter de către Elon Musk a avut efecte rapide asupra modului de lucru din cadrul companiei. Unii dintre angajații Twitter au fost nevoiți să lucreze 84 de ore pe săptămână, pentru a atinge obiectivele strânse fixate de noul proprietar, relatează CNBC, citând mai multe mesaje interne.

De vineri, personalul companiei a primit sarcini pe care unii le consideră un test al echipei lui Musk pentru a vedea cine muncește din greu. Oamenii noului proprietar le-au alocat inginerilor mai multe proiecte de programare pentru weekend, ture cunoscute sub denumirea de "sprinturi". Alte sarcini au inclus schimbări majore în serviciul de verificare al platformei, relatează Insider.

ADVERTISING

"Așteptările sunt să lucrăm 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ca să rezolvăm asta", se arată într-un mesaj intern.

Potrivit CNBC, oamenilor nu li s-a spus dacă vor fi plătiți pentru orele suplimentare ori dacă acestea vor fi compensate cu ore libere. Angajații sunt îngrijorați că vor fi dați afară, dacă nu reușesc să-și termine sarcinile în termenele stricte care expiră la începutul acestei luni.

Nici managerii n-au scăpat de presiunea uriașă pe care Musk a impus-o din prima zi de la preluarea Twitter. Acestora li s-a cerut să facă analize de performanță și să le trimită oamenilor lui Musk o listă cu angajații care ar trebui să fie păstrați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unii dintre manageri au spus pentru New York Times că au dormit la birou în nopțile de vineri și sâmbătă. Iar cei de la nivelurile superioare de decizie au fost băgați, săptămâna trecută, în ședințe cu Musk și echipa lui, la sediul din San Francisco, și li s-a cerut să descrie munca din departamentele lor. Unii dintre manageri au spus pentru Times că se simt ca și cum ar fi sub evaluare.

Aproape imediat după ce joi a semnat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter Elon Musk a concediat cel puţin patru dintre directorii companiei.

ADVERTISING

Nu se cunoaște, încă, exact câți angajați își vor pierde locurile de muncă și care vor fi echipele afectate de remanieri, însă Washington Post a scris că Musk plănuiește să concedieze un sfert din personalul Twitter într-un prim val de restructurări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇