Liber la dezinformare și instigare la ură pe Twitter, după ce a fost preluat de Musk

Liber la dezinformare și instigare la ură pe Twitter, după ce a fost preluat de Musk

Twitter a limitat accesul unor angajaţi la instrumentele de moderare a conţinutului, înainte de alegerile intermediare din SUA, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

Măsura îi afectează pe majoritatea angajaţilor care fac parte din departamentul Încredere şi Siguranţă de la Twitter.

Angajaţii nu pot aborda şi sancționa conturile de utilizatori care încalcă regulile Twitter privind discursurile instigatoare la ură şi dezinformare, cu excepţia cazului în care implică vătămări.

Twitter foloseşte în continuare instrumente automate de moderare a conţinutului şi contractori terţi pentru a preveni răspândirea dezinformării şi a postărilor inflamatoare, în timp ce angajaţii Twitter analizează încălcările importante, transmite Bloomberg.

ADVERTISING

Yoel Roth, directorul pentru securitate de la Twitter, a reacţionat la ştirea Bloomberg într-un tweet.

„Aceasta este exact ceea ce noi (sau orice companie) ar trebui să facem în mijlocul unei tranziţii corporative, pentru a reduce oportunităţile de risc din interior. Încă aplicăm regulile pe scară largă”, a scris el.

Vineri, după ce a încheiat achiziţia Twitter, Musk a spus că intenţionează să formeze „un consiliu de moderare a conţinutului”, fără a dezvălui detalii precum cine va face parte din acesta sau ce va face.

ADVERTISING

CEO-ul Tesla a adăugat că nu va lua „decizii majore privind conţinutul” şi nu va restabili conturile interzise anterior înainte ca respectivul consiliu să-şi înceapă activitatea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇