Vești bune: Vara asta nu ne plictisim. Ne distrăm în siguranță

Vești bune: Vara asta nu ne plictisim. Ne distrăm în siguranță

Astăzi avem foarte multe propuneri de petrecere a timpului liber, avem concerte, filme de festival, ateliere pentru copii și vești bune din domeniul medical.

Vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna, testat cu succes pe maimuțe

Vaccinul dezvoltat de compania americană de biotehnologie Moderna în parteneriat cu Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) a împiedicat replicarea virusului în plămânii şi în nasul maimuţelor, potrivit rezultatelor publicate marţi.

Acesta este unul dintre cele două vaccinuri dezvoltate în ţările occidentale, alături de cel al Universităţii din Oxford / AstraZeneca, pentru care s-au început testările pe scară largă, faza a 3-a de testare, pe mii de participanţi umani, transmite AFP.

Corul Madrigal aduce Muzica Renașterii în Parcul Național din București

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la „Muzica Renașterii”, al treilea eveniment din Stagiunea estivală în aer liber, duminică, 2 august 2020, de la ora 21:00.

ADVERTISING

Teatrul Elisabeta vă invită la spectacolul ”Ghici cine te sună?!”

Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Teatrul Elisabeta aduce comediile marca proprie în aer liber, la Teatrul de Vară Herăstrău din Bucureşti şi la Amfiteatrul “Mihai Eminescu” din strada Arhitect Hîrjeu, nr. 61, Bucureşti.

Sâmbătă, 8 august, de la ora 20:30, la Teatrul de Vară Herăstrău se joacă spectacolul “Ghici cine te sună?!”, în regia Taniei Popa.

TIFF 2020 vine la tine! Hituri din selecția festivalului, disponibile online pe TIFF Unlimited

Câteva dintre cele mai așteptate filme din programul TIFF 2020 vor putea fi urmărite online, de pe întreg teritoriul țării, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Dacă nu vei fi prezent la Cluj-Napoca între 31 iulie și 9 august, dar și dacă îți dorești ca experiența de festival să continue în online, vei avea la dispoziție filme noi din secțiunile destinate hiturilor festivaliere, Supernova, No Limit și What's up, Doc?, între 31 iulie și 16 august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Filmele sunt disponibile în sistem pay-per-view, prin achiziționarea unui bilet în valoare de 4 dolari+TVA, echivalentul a 20 de lei.

Cei care își cumpără bilet au la dispoziție 48 de ore pentru a viziona online filmul ales. Dacă te-ai abonat deja la TIFF Unlimited, vei putea urmări filmele în baza abonamentului.

Expoziție de grafică și pictură și Târg de vară până-n seară la Muzeul Țăranului

Asociația Urban Events organizează Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! - Târgul de Vară până-n seară, desfăşurat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 31 iulie – 2 august.

Intrarea este liberă, iar accesul se face prin Str. Monetăriei cu ieșire prin Bd. Ion Mihalache.

De pe la 10:00 dimineaţa până seara târziu, în curtea muzeului vor fi: târgoveţi şi artizani, meşteri şi negustori cu: dulciuri şi podoabe, obiecte vechi şi ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

ADVERTISING

Vor fi prezenţi, cu multe şi felurite obiecte tradiționale: iconari, cioplitori în lemn, ţesătoare, tineri artizani, cusătorese, împletitoare etc. Pe negustorii de antichităţi îi veţi întâlni în curtea din spate cu: ţesături, mobilier, carte, ceramică şi porţelanuri, obiecte specifice unei gospodării ţărăneşti, patefoane, ceasuri, gravuri şi felurite obiecte de artă.

Se pot târgui: dulciuri, baclava, miere şi produse apicole, fructe și legume de sezon, sirop de cătină și palincă, limonadă și langoși.

Spectacole si ateliere pentru copii la Festivalul UNDERCLOUD

Incepând de anul acesta, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din Romania, va avea o secțiune speciala, dedicată celor mici : MINICLOUD.

Între 11 și 15 august, la Muzeul Țăranului Român, vor avea loc o serie de ateliere de teatru pentru copii, necesare dezvoltării nu doar cognitivă, cât și socială și emoțională a generației tinere. Susținute de actrița Alma Costin. Copiii între 7 și 14 ani se vor simți în largul lor și vor fi stimulați prin joacă, astfel :
????Marți, 11 august - Atelier role-playing
????Miercuri, 12 august - Atelier de Dicție
????Joi, 13 august - Atelier de dezvoltare emoțională
????Vineri, 14 august - Atelier de coordonare motrică
????Sâmbătă, 15 august - Atelier de improvizație

Între 11 și 18 august, de la 11:00 la 12:00, în curtea Muzeului Antipa, actorul Marian Râlea a pregătit special pentru UNDERCLOUD spectacolele „Cetatea Poveștilor” adresate copiilor între 3 și 14 ani, dar sunt acceptați și bunicii, părinții sau frații/surorile mai mari.

Timp de 7 zile, actorii împreună cu spectatorii construiesc o cetate a poveștilor. În fiecare zi, o nouă poveste dă viață cetății în așa fel încât la final, în cea de a 8-a zi, cetatea va ține un carnaval.

Spectacolele au loc păstrând distanțarea socială între spectatori și respectând toate măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (spălatul pe mâini înainte de intrarea în spațiul de joc, dezinfectarea cu alcool, purtarea măștii de către adulții însoțitori). Toate aceste reguli vor fi incluse ca parte din spectacol în așa fel încât cei mici sa aibă parte și de un moment educativ ce va fi premiat de către organizatori la finalul reprezentației.

Citește și:

Vești bune: Avem tot mai mulți zimbri liberi și telefoane tot mai ușor de încărcat

Vești bune: O nouă stațiune de schi, gânduri de vacanță în Turcia și drive-in la Sibiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇