Vești bune: Avem tot mai mulți zimbri liberi și telefoane tot mai ușor de încărcat

Vești bune: Avem tot mai mulți zimbri liberi și telefoane tot mai ușor de încărcat

Astăzi ne deconectăm puțin și, pe lângă veștile bune legate de evoluțiile științifice din lupta cu noul coronavirus, am găsit și câteva știri care ne-ar fi făcut ziua mai frumoasă în orice context.

Astfel, aflăm că avem cea mai mare populație de zimbri liberi din România în Munții Țarcu prin inițiativa de resălbăticire Rewilding Europe și că, în curând, smartphone-urile se vor încărca complet în 15 minute.

A fost creată masca reutilizabilă care inactivează coronavirusul

Cercetătorii din Portugalia anunță o invenție în premieră la categoria materiale individuale de protecție împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Aceștia au conceput o nouă mască pentru față, cu un strat special, despre care spun că ajută la ”inactivarea” noului coronavirus atunci când virusul intră în contact cu țesătura.

Acel strat special de pe mască poate reduce unitățile infecțioase ale virusului cu 99% într-o jumătate de oră, susține Pedro Simas de la Institutul de Medicină Moleculară din Lisabona (IMM), unul dintre virologii care au lucrat la acest proiect.

Deși sună prea bine ca să fie adevărat, Simas a explicat că nu numai masca asta ține virusul la distanță, ci este important să respectăm toate regulile de igienă. El a dat ca exemplu spălatul des pe mâini și distanțarea socială.

ADVERTISING

Un anticoagulant ar putea opri virusul

Un nou studiu condus de o echipă internațională de cercetători a demonstrat că heparina, un anticoagulant, poate stopa sindromul respirator acut cauzat de infecția cu SARS-CoV-2.

Jeffrey Esko, de la Universitatea din California, și colegii săi au arătat că heparina blochează proteina S a coronavirusului (S vine de la Spike, aspectul caracteristic cu “tepi” al virusului – n.red.) să se atașeze celulelor umane și astfel infectarea nu se mai produce.

Vești bune de la zimbrii din Munții Țarcu

World Wildlife Fund România anunță că cea mai mare populație de zimbri liberi din România se află în Munții Țarcu.

ADVERTISING

Cel puțin cinci pui s-au născut anul acesta în sălbăticia din Măgura Zimbrilor, Armeniș.

”Astăzi, avem cea mai mare populație de zimbri liberi din România în Munții Țarcu prin inițiativa de resălbăticire Rewilding Europe și #WWFRomania cu sprijinul autorităților locale și instituțiilor statului.

Astăzi, știm că avem cel puțin 5 pui născuți anul acesta în sălbăticia din Măgura Zimbrilor, Armeniș”, se arată pe pagina de Facebook a WWF România.

Conform sursei citate, astăzi, 8 exemplare nou venite din rezervații pasc relaxate în așteptarea libertății depline.

Smartphone-urile se vor încărca complet în 15 minute

Qualcomm a prezentat Quick Charge 5, a cincea versiune a standardului de încărcare rapidă pentru smartphone-uri dezvoltată de compania americană. Noul standard va avea viteze de încărcare de peste 100W.

La patru ani de când a lansat Quick Charge 4, Qualcomm promite că noul standard va avea nevoie de doar 5 minute pentru a alimenta o baterie până la 50% şi de 15 minute pentru o încărcare completă.

Citește și:

Vești bune: O nouă stațiune de schi, gânduri de vacanță în Turcia și drive-in la Sibiu

Vești bune: UNICEF donează pentru Matei Balș, stațiunile capătă investiții, iar weekendul e plin de evenimente


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇