Vești bune: UNICEF donează pentru Matei Balș, stațiunile capătă investiții, iar weekendul e plin de evenimente

Vești bune:  UNICEF donează pentru Matei Balș, stațiunile capătă investiții, iar weekendul e plin de evenimente

Se întâmplă lucruri bune în jurul nostru și trebuie să fim recunoscători: UNICEF a făcut o donație majoră pentru spitalul ”Matei Bals” și 20 de concentratoare de oxigen vin în sprijinul pacienților internați acolo.

Vești bune avem și din turism: În România se investește în stațiuni, pentru ca noi să ne putem petrece vacanțe de patru stele și în țara noastră.

Apoi mai avem câteva evenimente care ne luminează weekendul, de la Byron la Roaba de Cultură până cinema la MȚR, zilele ce urmează trebuie să fie puțin mai frumoase!

UNICEF a donat echipamente medicale Institutului „Matei Balș”

UNICEF a livrat, săptămâna aceasta, 20 de concentratoare de oxigen către Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, aflat în prima linie de luptă împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Cele 20 de seturi de echipamente distribuite vor fi utilizate în tratarea pacienților internați diagnosticați cu COVID-19.

Aparatele electrice livrate de UNICEF concentrează oxigenul din mediul înconjurător și furnizează oxigenul concentrat într-o manieră controlată pacientului care are nevoie de oxigenoterapie.

Concentratoarele de oxigen se adaugă celorlalte echipamente de protecție livrate de UNICEF de la începutul pandemiei de COVID-19 profesioniștilor din prima linie din România, inclusiv către asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, asistenți și lucrători sociali, care merg pe teren în sprijinul copiilor dezavantajați.

ADVERTISING

În România, UNICEF a distribuit, începând cu luna aprilie: 600.000 de măști de protecție, 241.000 de mănuși de unică folosință, 15.000 de flacoane cu dezinfectant, cât și teste de detectare a SARS-CoV-2, termometre, ochelari și halate de protecție.

Investitie majoră la Băile Balvanyos

În perioada pandemiei, complexul de 4 stele Balvanyos Resort & SPA a investit peste 350.000 de euro în renovarea hotelului, în confortul și design-ul camerelor.

Astfel, turiștii care vor să petreacă un sejur în inima naturii au la dispoziție 102 camere complet renovate la cele mai înalte standarde.

Conducerea hotelului a profitat în mod util de perioada izolării, pentru a-și renova unitatea de cazare și a oferi o experiență de vacanță de neuitat.

ADVERTISING

Zilele unteatru continuă Roaba de cultură din Parcul Herăstrău

Invitații speciali sosiți din Timișoara vor deschide seara de sâmbătă, 25 iulie, cu Ferma, spectacolul muzical care a inaugurat și sala de concerte din sediul unteatru, în urmă cu cinci ani.

În aceeași zi, de la ora 17:00, spectatorii din întreaga lume sunt invitați să urmărească online, pe pagina de Facebook unteatru, spectacolul Proof, oferit de Fashion Days.

Dana Rogoz, Marian Râlea, Florentina Țilea și Ionuț Vișan vor ajunge în casele tuturor iubitorilor de teatru în povestea regizată de Andrei și Andreea Grosu.

Ultima zi de festival se deschide cu un spectacol pentru publicul tânăr și foarte tânăr. E ora de păpuși! îi invită la joacă, sub îndrumarea actriței Ana Crăciun-Lambru, pe micii spectatori, cu o poveste plină de umor despre prietenie, empatie, grija pentru animale și împlinirea viselor cu orice preț.

Cei mici vor face cunoștință apoi și cu Izi, o cățelușă prietenoasă și extrem de curioasă.

Apoi, cele mai fredonate piese din repertoriul byron vor putea fi ascultate duminică, pe 26 iulie, de la ora 19:00.

Cinema Muzeul Țăranului se redeschide cu proiecții în aer liber!

Cinema Muzeul Țăranului pregătește două proiecții în aer liber, pentru acest weekend.

Astfel, sâmbătă, 25 iulie, la ora 21:00, puteți vedea Micul Joe (Little Joe) iar, duminică, 26 iulie, la ora 21:00, va fi difuzat filmul Tipografic Majuscul.
Prețul unui bilet la o proiecție specială în aer liber este de 16 lei, biletele fiind disponibile exclusiv pe
eventbook.ro.

Citește și:

Vești bune: O nouă mască, muzică bună și un festival caritabil ne fac ziua mai frumoasă

Vești bune: Robinson Crusoe și sunetul muzicii clasice ne fac vara mai frumoasă

Vești bune: Vara asta se poartă artă în aer liber


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇