Vești bune: Vara asta se poartă artă în aer liber

Vești bune: Vara asta se poartă artă în aer liber

Vestea bună în aceste vremuri este că oamenilor li se deschid uși către scene de teatru și cinema, ca alternativă la weekendurile petrecute în restaurante sau la petreceri.

Faptul că poți vedea o comedie în aer liber sau că îi poți duce pe cei mici să se bucure de un spectacol în siguranță rămâne una dintre marile satisfacții ale acestor momente.

Am adunat în cele ce urmează câteva motive de bucurie:

Corul Madrigal a avut primul concert din Stagiunea estivală 2020

Atmosferă magică la „Hora staccato”, primul concert din Stagiunea estivală 2020. Totul se petrece în aer liber, iar Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” pregătește numeroase astfel de evenimente în aer liber, vara aceasta.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/MadrigalOficial/posts/2658076224333765

Au început serile de film în aer liber la Râșnov

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov continuă cu filmul Queen Marie of Romania. Miercuri urmează un spectacol de violoncel și o serie de discuții cu criticul de film Irina Margareta Nistor.

https://www.facebook.com/filmsiistoriirasnov/posts/3253752157981561

Urmează al doilea weekend de spectacole în aer liber la „Bucureştii lui Caragiale”

Teatrul Bulandra, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi Teatrul Elisabeta pregătesc spectacole pentru cel de-al doilea weekend al festivalului „Bucureştii lui Caragiale”.

ADVERTISING

Sâmbătă şi duminică, pe scena din parcul Cişmigiu, publicul va putea urmări două comedii contemporane, un spectacol interactiv pentru copii şi o montare inedită după I.L. Caragiale.

Al doilea weekend de festival începe sâmbătă, la ora 10:00, cu un spectacol al actorilor de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” după piesa „O noapte furtunoasă”, în regia Teodorei Florea.

În aceeaşi zi, de la ora 20:00, actorii Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim joacă în spectacolul „Artă” al Teatrului Bulandra, o adaptare regizată de Cristi Juncu a piesei scrise de actriţa franceză Yasmina Reza. O satiră cu răsturnări de situaţie şi replici savuroase, piesa „Artă” a primit premiul „Laurence Olivier” pentru „cel mai bun text de comedie”, premiul Tony şi Premiul Criticilor din New York.

ADVERTISING

Duminică, de la ora 10:00, va fi prezentat spectacolul de teatru interactiv „Motanul încălţat” al Teatrului de Animaţie Ţăndărică. O poveste clasică reinventată, regizată şi ilustrată muzical de Cristian Pepino, cu păpuşi la paravan, marionete uriaşe şi pantomimă.

Spectacolul de duminică seară începe de la ora 19:00 şi este una dintre cele mai jucate comedii ale Teatrului Elisabeta, „Boeing Boeing”, după un text scris de dramaturgul francez Marc Camoletti. „Boeing Boeing” a intrat în Guiness Book of Records ca piesa de teatru francofonă cu cele mai multe puneri în scenă în întreaga lume. Montarea de la Bucureşti este regizată de Şerban Puiu şi îi are în distribuţie pe actorii Andreas Petrescu, Marius Gîlea, Anca Sigartău, Anca Dinicu, Alexandra Velniciuc, Tania Popa şi Iulian Bălan.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” va continua, în fiecare weekend, până pe 20 septembrie.

Programul festivalului este disponibil pe www.arcub.ro.

CINEVARA continuă seria de proiecții de film în aer liber

Joi, 23 iulie, de la ora 21:00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic filipinez Insiang, regizat de Lino Brocka, în cadrul seriei de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul se va face pe bază de bilet, achiziționat prin Eventbook, locurile disponibile fiind limitate.

Teatrul Elisabeta deschide stagiunea de vară, în aer liber

Spectacolul „Dezbracă-te, vreau să îți vorbesc” va avea premiera pe 1 august, la Teatrul Elisabeta, în aer liber.

”Pentru ca experiența hohotelor de râs să se producă în siguranță, Teatrul Elisabeta a adoptat toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi, cu scopul protejării spectatorilor şi a întregii echipe.

Vă rugăm să respectaţi întotdeauna distanţa de cel putin 1,5m faţă de ceilalţi participanţi, să purtaţi corect masca pe toată durata evenimentelor şi să ajungeţi la sala de spectacol cu minim 45 de minute înainte de începere, pentru a evita formarea aglomeraţiei”, spun organizatorii.

Pentru biletele achiziționate la reprezentațiile în aer liber, aveţi posibilitatea de a achiziționa bilete online, fără comision, de pe site-ul www.TeatrulElisabeta.ro.

Citește și:

Vești bune: Două vaccinuri, un medicament și o țară schimbată în bine

Vești bune: Filme de colecție, seri de operă în aer liber și noi donații


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇