Vești bune: O nouă mască, muzică bună și un festival caritabil ne fac ziua mai frumoasă

Vești bune: O nouă mască, muzică bună și un festival caritabil ne fac ziua mai frumoasă

Masca devine un accesoriu din ce în ce mai utilizat, iar pe cât de folositoare poate fi o mască, pe atât de scumpă și poluantă devine, în timp. Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii au început să caute soluții.

Astăzi vom vorbi de una dintre ele.

Apoi, vom vedea ce program în aer liber mai are Corul Madrigal și cum au reușit niște tineri să strângă, în doar câteva zile, bani de alimente și materiale sanitare pentru cei care au mai mare nevoie de ele acum.

O nouă mască de protecție, ieftină și reutilizabilă

Inginerii de la Institutul MIT au conceput o mască de protecție ieftină și reutilizabilă, despre care spun că este la fel de eficientă ca modelul N95.

ADVERTISING

Denumită IMASC, masca este realizată din silicon transparent, acoperă nasul și gura și are două compartimente pentru filtre de unică folosință, informează CNBC.

În timp ce măștile N95 sunt realizate în totalitate dintr-un material special care filtrează particulele care ar putea conține noul coronavirus, noua mască este fabricată din silicon, cu doar două mici discuri realizate din material N95, de unică folosință, care servesc ca filtre.

Corul Madrigal cântă din nou în aer liber

Duminică, 26 iulie 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul laMadrigal cântă copiilor, al doilea eveniment din Stagiunea estivală în aer liber.

ADVERTISING

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Bilete.ro – Stagiunea estivală Madrigal. Costul unui bilet la un concert este de 30 de lei. 

Peste 9 tone de produse alimentare și materiale sanitare au fost donate

Între 24 – 28 iunie a avut loc la Iași Rocanotherworld, primul festival de muzică de după ieșirea din starea de urgență, un demers colectiv de a dărui, a cărui misiune a fost creșterea nivelului de conștientizare a problemelor din societate, dar și implicarea comunității.

Cauza de anul acesta a reprezentat susținerea a 500 de familii din medii defavorizate din județul Iași.

ADVERTISING

Astfel, cu ajutorul Kaufland România, organizatorii Rocanotherworld au donat peste 9 tone de alimente și pachete cu produse de igienă personală, dar și materiale sanitare necesare în situația actuală - 2.500 l de dezinfectant și 5.000 de măști, către 500 de familii cu între 5 – 12 membri, vreme de două zile.

Citește și:

Vești bune: Robinson Crusoe și sunetul muzicii clasice ne fac vara mai frumoasă

Vești bune: Vara asta se poartă artă în aer liber

Vești bune: Două vaccinuri, un medicament și o țară schimbată în bine


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇