Smartphone-urile se vor încărca complet în 15 minute

Smartphone-urile se vor încărca complet în 15 minute

Qualcomm a prezentat un nou standard pentru încărcarea rapidă, ce reduce semnificativ timpul necesar pentru încărcarea smartphone-urilor.

Companiile de tehnologie nu au reuşit, cel puţin până acum, să pună bazele unui nou standard pentru dezvoltarea bateriilor, prin care să fie produse baterii cu capacităţi mai mari, care să alimenteze dispozitivele mobile pe durate mai lungi decât în prezent.

În schimb, aceleaşi companii încearcă măcar să reducă timpul necesar ţinerii la încărcare a smartphone-urilor.

ADVERTISING

În 5 minute, bateria se încarcă până la 50%

În altă ordine de idei, descărcarea unei baterii nu va mai fi o mare problemă, atâta vreme cât există o priză prin apropiere.

În acest context, Qualcomm a prezentat Quick Charge 5, a cincea versiunea a standardului de încărcare rapidă pentru smartphone-uri dezvoltată de compania americană. Noul standard va avea viteze de încărcare de peste 100W.

La patru ani de când a lansat Quick Charge 4, Qualcomm promite că noul standard va avea nevoie de doar 5 minute pentru a alimenta o baterie până la 50% şi de 15 minute pentru o încărcare completă.

ADVERTISING

Quick Charge 5, conform Qualcomm, este cu 70% mai eficient decât versiunea anterioară şi de până la 4 ori mai rapid la încărcare. În plus, va fi şi mai rece cu 10 grade, ceea ce înseamnă mai multă siguranţă şi riscuri mai mici de explodare a bateriilor.

Primele telefoane care se încarcă rapid apar pe piață la sfârșitul acestui an

Noul standard va fi compatibil cu accesoriile care folosesc vechile versiuni de Quick Charge, însă, evident, acestea nu vor atinge aceleaşi viteze de încărcare ca atunci când se va folosi un telefon şi un încărcător cu Quick Charge 5.

ADVERTISING

Primele smartphone-uri şi încărcătoare care vor suporta Quick Charge 5 vor intra pe piaţă deja din al treilea trimestru al acestui an.

Foarte probabil, acesta va integrat de producători mai întâi pe flagship-uri şi abia de anul viitor, probabil, vom vedea şi dispozitive mai ieftine cu această tehnologie.

Citește și:

Olympus nu mai face aparate foto, după 84 de ani. Smartphone-ul a învins

Moment istoric pentru Huawei. A depășit Samsung si a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Marea Britanie va scoate total Huawei din reţeaua 5G: Interdicția costă 2 miliarde de lire sterline


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇