Moment istoric pentru Huawei. A depășit Samsung si a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Moment istoric pentru Huawei. A depășit Samsung si a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Huawei a reușit să producă o uriașă surpriză și a depășit pentru prima oară Samsung, devenind cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Datele sunt pentru luna aprilie.

Ironic este faptul ca Huawei a obținut această victorie după restricțiile impuse de SUA companiei, comentează Forbes.

Echipa de cercetare de la Counterpoint a anunțat că „Huawei este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piață de 19% în luna aprilie”. Samsung a avut doar 17%.

După ce Huawei a pierdut, anul trecut, licența Android și accesul la aplicațiile Google, vânzările de smartphone-uri ale companiei chineze au scăzut foarte mult la nivel internațional.

ADVERTISING

Performanța înregistrată acum de Huawei este dată însă de pandemia COVID-19. China a fost prima țară afectată de noul coronavirus, dar a fost și prima care a început să recupereze pierderile generate de pandemie. Iar acest lucru a favorizat Huawei.

Cât de repede va reuși și Samsung să se redreseze și dacă Huawei va avea puterea de a se menține în continuare pe primul loc ramâne de vazut, mai comentează Forbes.

În urmă cu aproximativ patru ani, CEO-ul Huawei, Richard Yu, a spus că în cinci ani compania sa va ocupa locul unu pe piața producătorilor de smartphone-uri.

ADVERTISING

Anul trecut, Huawei a reușit să depășească Apple, iar acum a trecut și de Samsung.

SUA ar putea renunța la restricțiile impuse Huawei

Potrivit unor surse citate de Reuters, SUA vor să modifice legislaţia astfel încât să permită companiilor americane să colaboreze cu Huawei pentru stabilirea standardelor pentru reţelele 5G.

Amendamentul a fost aprobat de Departamentul pentru Comerţ și urmează să fie publicat în Registrul Federal.

Măsura vine la mai puţin de un an de când SUA au pus Huawei pe o listă neagră a Departamentului pentru Comerţ prin care au fost restricționate vânzările de bunuri şi tehnologie americană către compania chineză, fiind invocate motive de securitate naţională.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇