O nouă speranță în prevenirea infecției cu COVID-19. Un anticoagulant ar putea opri virusul

O nouă speranță în prevenirea infecției cu COVID-19. Un anticoagulant ar putea opri virusul

Un nou studiu condus de o echipă internațională de cercetători a demonstrat că heparina, un anticoagulant, poate stopa sindromul respirator acut cauzat de infecția cu SARS-CoV-2.

Jeffrey Esko, de la Universitatea din California, și colegii săi au arătat că heparina blochează proteina S a coronavirusului (S vine de la Spike, aspectul caracteristic cu “tepi” al virusului – n.red.) să se atașeze celulelor umane și astfel infectarea nu se mai produce.

Se pare ca proteina S a virusului are nevoie de heparan sulfat ca să se conecteze de celulele umane, și manipularea acestuia pentru a impiedica procesul deschide noi căi pentru tratamente și prevenție, potrivit News Medical.

ADVERTISING

Cercetarea nu a fost încă validată și de alți cercetători, astfel că aceste concluzii nu pot fi la acest moment considerate drept definitive.

Remdesivir rămâne la acest moment singurul tratament

De la izbucnirea pandemiei în Wuhan, 13,7 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, în timp ce numărul deceselor a trecut de 650.000.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În majoritatea țărilor din lume guvernele au impus măsuri de izolare și distanțare socială pentru a încetini răspândirea virusului până când cercetătorii vor veni cu soluția unui vaccin.

Până acum doar remdesivir-ul este aprobat ca tratament anti-COVID. Însă unicul producător, Gilead, nu poate face față cererii mondiale și deja Administrația Trump a cumpărat 90% din producția de doze inclusiv pentru lunile august și septembrie.

La acest moment, prețul pentru un tratament de 6 doze cu remdesivir este de 3.200 de dolari, după cum a anunțat Administrația Trump.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇