Un tânăr italian a fost atacat și ucis de un urs, în timp ce făcea jogging

Un tânăr italian a fost atacat și ucis de un urs, în timp ce făcea jogging

Un tânăr de 26 de ani a fost atacat și ucis de un urs în timp ce făcea jogging. El a fost găsit mort în apropierea unui drum forestier din provincia italiană Trentino (nord).

Anunțul a fost făcut vineri seară de autorităţile italiene, transmite sâmbătă DPA.

Cauza morţii a fost determinată la capătul unei autopsii.

Corpul bărbatului a fost descoperit joi, în apropierea unui drum forestier din valea Val di Sole, o zonă populară în rândul amatorilor de drumeţii prin natură. Autorităţile au suspectat de la început un atac de urs, ţinând cont de natura rănilor victimei. Cadavrul prezenta zgârieturi adânci, urme de muşcături şi o rană foarte adâncă în zona abdomenului.

ADVERTISING

Familia tânărului a alertat poliţia miercuri, după ce acesta nu s-a mai întors de la jogging.

În prezent, ursul trebuie căutat pentru a fi ucis "în scopul garantării siguranţei publice", a susţinut preşedintele regiunii Trentino, Mario Fugatti. Toate animalele "problematice" trebuie împuşcate, a adăugat el.

În pădurile din zona muntoasă din nordul Italiei trăiesc aproximativ 100 de urşi.

La începutul lunii martie, un alt bărbat, care îşi plimba câinele în apropierea oraşului Caldes, a fost atacat de un urs, reuşind să scape cu răni în zona capului şi pe mâini.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform autorităţilor, numărul urşilor este în creştere. Aceste animale au fost reintroduse în regiune în cadrul proiectului 'Life Ursus' al Uniunii Europene. Iniţial, 12 urşi, proveniţi din Slovenia, au fost introduşi în regiune în 1999. Obiectivul era o populaţie de urşi de 50 de exemplare, iar chestiunea "surplusului" de animale trebuie rezolvată, conform lui Fugatti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇