Avioane românești au interceptat două avioane rusești în Țările Baltice

Avioane românești au interceptat două avioane rusești în Țările Baltice

Două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers”, aflate în misiune de Poliție Aeriană întărită sub comandă NATO, au interceptat vineri două avioane rusești în Țările Baltice.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit MApN, vineri, la numai șase zile de la preluarea misiunii de Poliție Aeriană întărită sub comandă NATO în Țările Baltice, două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania. Două aeronave neidentificate au fost detectate zburând deasupra apelor internaționale din zona de responsabilitate a NATO.

Prima misiune de interceptare a avioanelor de vânătoare F-16 românești în Țările BalticeÎn data de 7 aprilie 2023, la...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Sâmbătă, 8 aprilie 2023

Avioanele românești au fost alertate pentru a clarifica situația aeriană. După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparținând Federației Ruse. Acestea au fost escortate în siguranță până la ieșirea din zona de responsabilitate a Alianței.

F-16interceptare-avioane-rusesti

„Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în Țările Baltice confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului <Carpathian Vipers> și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO.” a declarat comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇