Angajații Tesla au spionat clienții cu camerele montate în mașini. Compania, dată în judecată

Angajații Tesla au spionat clienții cu camerele montate în mașini. Compania, dată în judecată

Grupuri de angajați ai Tesla au distribuit în privat, prin intermediul unui sistem de mesagerie internă, videoclipuri și imagini înregistrate de camerele video ale mașinilor clienților.

Potrivit Reuters, faptele s-au petrecut între 2019 și 2022.

Un client a dat în judecată, vineri, producătorul de mașini electrice, ca parte a unui potențial proces colectiv pentru încălcarea intimității.

 Henry Yeh din San Francisco, care deține o Tesla Model Y, susține că angajații companiei au avut posibilitatea să acceseze imagini și clipuri video pentru ”divertismentul lor lipsit de gust și delictual” și pentru ”umilirea celor înregistrați pe ascuns”.

ADVERTISING

Yeh a intentat procesul împotriva Tesla ”în numele propriu, al membrilor cu o situație similară și al publicului general”. Un proces colectiv ar urma să includă persoane care au deținut sau au închiriat o mașină Tesla în ultimii patru ani.

Jurnaliștii Reuters au contactat peste 300 de foști angajați care au lucrat în ultimii nouă ani la dezvoltarea sistemului de conducere autonomă. O parte dintre ei au fost de acord să răspundă sub protecția anonimatului.

Unii au mărturisit că au putut vedea clienții ”spălând rufe și lucruri foarte intime”. ”Le puteam vedea copiii”, a spus un fost angajat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce măsură continuă această practică în prezent sau cât de răspândită este sunt chestiuni rămase nelămurite.

Tesla precizează că nu se poate face legătura între clienți și înregistrările făcute de camerele din interiorul mașinilor lor, dar mai mulți foști angajați au spus pentru Reuters că programul pe care l-au folosit putea să arate și locația înregistrărilor, astfel încât puteau să afle unde locuiește clientul.

”Puteam să vedem în interiorul garajelor oamenilor și al proprietăților lor private”, a spus un fost angajat Tesla.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇