Tehnicienii ruși angajați să repare avioane sovietice în Slovacia ar fi sabotat MiG-uri donate Ucrainei

Tehnicienii ruși angajați să repare avioane sovietice în Slovacia ar fi sabotat MiG-uri donate Ucrainei

Tehnicienii ruși care au lucrat la o bază aeriană din Slovacia ar fi sabotat avioanele de luptă MiG-29 pe care Bratislava le-a furnizat Ucrainei.

Angajații ruși ar fi deteriorat intenționat componentele la care au avut acces înainte ca avioanele să ajungă la Kiev.

”Erau capabile să zboare, dar asta nu înseamnă că erau capabile și de luptă”, a declarat ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, potrivit The Kyiv Independent.

Nad a precizat că au fost constatate defecte doar în cazul componentelor la care au avut acces rușii, care fuseseră angajați pentru reparațiile majore de care aveau nevoie avioanele sovietice, înainte să fie furnizate Ucrainei.

ADVERTISING

Ministrul a adăgat că Ucraina dispune de resursele necesare pentru a repara aceste defecte și a face avioanele complet funcționale. ”Au piloți, piese de schimb și o companie care a lucrat la MiG-uri încă din perioada sovietică”, a declarat ministrul.

În urmă cu câteva săptămâni, Slovacia și Polonia s-au angajat să trimită Ucrainei o flotă de avioane de luptă MiG-29. Acestea sunt similare cu aparatele MiG-29 pe care le deține Ucraina și unele dintre ele sunt utile doar pentru componente de schimb.

Între timp, liderii ucraineni le-au cerut țărilor occidentale echipamente mai moderne, cum sunt avioanele F-16.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇