Un îndrăgit muzician din Cluj a murit la 43 de ani de COVID-19

Un îndrăgit muzician din Cluj a murit la 43 de ani de COVID-19

Răzvan Metea, dirijorul orchestrei simfonice a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a murit joi, la vârsta de 43 de ani, după ce s-a luptat aproape două luni cu COVID-19.

El fusese internat în spital la începutul lunii martie, dar starea i s-a agravat și a fost mutat la ATI, potrivit presei locale, unde a decedat pe 22 aprilie.

”Colectivul Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima anunță cu profundă durere trecerea în neființă a celui care a fost conf. univ. dr. Răzvan Metea – compozitor, dirijor, întemeietorul renumitului ansamblu orchestral Bigg Dimm A'Band

Profesor și muzician devotat, Răzvan Metea a fost unul dintre cei mai iubiți dascăli ai instituției noastre. Prin activitatea sa, a animat viața culturală a orașului, a bucurat publicul larg la evenimentele cetății, a realizat colaborări inedite cu nume mari ale muzicii românești. Datorită lui, imaginea ANMGD a câștigat mult în notorietate, sălile fiind arhipline la concertele sale.

Bigg Dimm a'Band - Upside Down

Muzician complex, Răzvan Metea a predat contrapunct în cadrul instituției noastre, dar a desfășurat și o mișcare de pionierat prin proiectele sale, a deschis noi perspective, a întemeiat modulul de jazz și muzică ușoară, încurajând tinerii muzicieni să se exprime în plinătatea talentului lor. Astfel, Bigg Dimm A'Band a reprezentat și o platformă de afirmare a artiștilor pasionați și dornici să exploreze muzica în diversitatea ei.

Prin proiectele sale pline de emoție și energie, prin concertele memorabile, prin zâmbetul său larg ce îmbrățișa o lume întreagă, Răzvan Metea va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre!”, se arată într-un comunicat al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇