Un îndrăgit muzician din Cluj a murit la 43 de ani de COVID-19

Un îndrăgit muzician din Cluj a murit la 43 de ani de COVID-19

Răzvan Metea, dirijorul orchestrei simfonice a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a murit joi, la vârsta de 43 de ani, după ce s-a luptat aproape două luni cu COVID-19.

El fusese internat în spital la începutul lunii martie, dar starea i s-a agravat și a fost mutat la ATI, potrivit presei locale, unde a decedat pe 22 aprilie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Colectivul Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima anunță cu profundă durere trecerea în neființă a celui care a fost conf. univ. dr. Răzvan Metea – compozitor, dirijor, întemeietorul renumitului ansamblu orchestral Bigg Dimm A'Band

Profesor și muzician devotat, Răzvan Metea a fost unul dintre cei mai iubiți dascăli ai instituției noastre. Prin activitatea sa, a animat viața culturală a orașului, a bucurat publicul larg la evenimentele cetății, a realizat colaborări inedite cu nume mari ale muzicii românești. Datorită lui, imaginea ANMGD a câștigat mult în notorietate, sălile fiind arhipline la concertele sale.

Muzician complex, Răzvan Metea a predat contrapunct în cadrul instituției noastre, dar a desfășurat și o mișcare de pionierat prin proiectele sale, a deschis noi perspective, a întemeiat modulul de jazz și muzică ușoară, încurajând tinerii muzicieni să se exprime în plinătatea talentului lor. Astfel, Bigg Dimm A'Band a reprezentat și o platformă de afirmare a artiștilor pasionați și dornici să exploreze muzica în diversitatea ei.

Prin proiectele sale pline de emoție și energie, prin concertele memorabile, prin zâmbetul său larg ce îmbrățișa o lume întreagă, Răzvan Metea va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre!”, se arată într-un comunicat al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!